Koštunica na platnom spisku stranke

Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica na platnom spisku stranke

Lider DSS Vojislav Koštunica biće na platnom spisku stranke i neće primati platu premijera šest meseci, niti će se pozvati na privilegije koje bi mogao da ima kao bivši predsednik SRJ, kaže za „Blic" portparol DSS Andreja Mladenović, ali nije naveo kolika će ta plata biti.

- Kada je reč o obezbeđenju, o tome će odlučivati MUP na osnovu procene bezbednosti premijera - zaključio je Mladenović.

Kao bivši premijer lider Demokrtske stranke Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogao je da računa na 116.000 dinara u narednih pola godine, a prema Zakonu o predsedniku republike, Koštunica je kao bivši predsednik SRJ ima pravo na zvanje bivšeg šefa države, kancelariju, sekretara i službeni auto, kao i na diplomatski pasoš i na pristup arhivama iz vremena, dok je bio predsednik republike. Sve ove privilegije svaki bivši predsednik može da koristi onoliko koliko je bio na dužnosti predsednika.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.