Koštunica: Strpljivo, vratićemo Kosovo

Izvor: Blic, 29.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Strpljivo, vratićemo Kosovo

Srbija će morati da se naoruža strpljenjem u godinama koje dolaze kako bi Kosovo vratila u svoj ustavni poredak, rekao je premijer Vojislav Koštunica tokom jučerašnje akcije omladine DSS u centru Beograda.

Ispred poslastičarnice „Ruski car" premijer se pojavio u društvu ministara Velimira Ilića i Zorana Lončara. Nekoliko stotina građana tiskalo se čekajući da od premijera, kako je najavljeno, dobiju bedž sa natpisom „Kosovo je Srbija".

Dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koštunice pozdravljen je aplauzom i skandiranjem „Vojo, Srbine" i „Vojo, doktore". Onima koji su se probili kroz gužvu, uspelo je da se rukuju sa Koštunicom, a najuporniji su se i izljubili sa liderom NS Velimirom Ilićem.

- Vojo, reci nam šta da činimo - vikao je stariji čovek, dok se premijer smeškao i pozdravljao okupljene među kojima su bili i akademik Matija Bećković, glumac Tihomir Arsić, bračni par - glumica Ljiljana Blagojević i dramski pisac Siniša Kovačević, pevač Bora Đorđević i drugi.

Građane je zanimalo i mišljenje premijera o Dinkićevom predlogu da Srbija prestane da otplaćuje dug Kosova, na šta je Koštunica rekao da je „Kosovo sastavni deo Srbije i da to podrazumeva i odnos prema dugu Kosova". Ocena ministra ekonomije o „pretvaranju borbe za suverenitet Srbije u širenje kolektivnog ludila", po rečima premijera, potpuno je različita od državne politike o Kosovu.

Državni sekretar komanduje MUP-om

Premijer je juče izjavio i da „celom strukturom policije komanduje državna sekretarka Mirjana Orašanin, koja zamenjuje ministra policije Dragana Jočića". Koštunica je rekao i da je policija tokom nereda posle mitinga „Kosovo je Srbija" reagovala „blagovremeno i na pravi način" i kao „podmetanja" odbacio tvrdnje da je bilo ko iz vlasti naredio policiji da ne reaguje.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.