Koštunica: Ne postoji moja odgovornost

Izvor: RTS, 12.Mar.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Ne postoji moja odgovornost

Lider DSS-a Vojislav Koštunica negirao bilo kakvu povezanost sa pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića. Ključ za razotkrivanje političke pozadine treba tražiti u tome da je, u vreme pobune JSO, okružni tužilac pustio iz zatvora one koji su kasnije učestvovali u Đinđićevom ubistvu, rekao Koštunica.

Predsednik Demokratske stranke Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojislav Koštunica izjavio je da ne postoji odgovornost njegova, niti stranke koju vodi u političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića.

"Tužilaštvo zna da nema osnova da budem svedok, problem je u tome što DSS svakodnevno svedoči o raspadanju Srbije", rekao je Koštunica na vanrednoj konferenciji za novinare.

Lider DSS-a nije precizirao da li će se pojaviti na saslušanju u pretkrivičnom postupku ukoliko bude pozvan i dodao da je sve što je imao da kaže rekao na konferenciji za novinare.

Koštunica je kazao da je Tužilaštvo zloupotrebljeno u početku kampanje Demokratske stranke i osudio pravosuđe, koje se, kako je rekao, uključilo u pravljenje "montiranih procesa".

Prema njegovim rečima, ključ za razotkrivanje političke pozadine treba tražiti u tome da je u vreme pobune JSO okružni tužilac pustio iz zatvora one koji su kasnije učestvovali u Đinđićevom ubistvu, kao i na čiji je nalog to uradio.

Koštunica je dodao i da nikoga od onih koji su učestvovali u ubistvu Đinđića ne poznaje, da nije išao kod njih, niti im je rešavao porodične probleme, a da je Legiju upoznao na Đinđićevu inicijativu nešto posle 5. oktobra 2000. godine.

Što se tiče pobune JSO, Koštunica je rekao da, kao tadašnji predsednik SRJ, nije imao nadležnost u odnosu na unutrašnje poslove u Srbiji, a posebno na resor državne bezbednosti i u okviru njega JSO.

On je naglasio da se njegovi stavovi o pobuni JSO nisu razlikovali od onih koje je iznosila Vlada Srbije, odnosno premijer Đinđić.

Koštunica je naveo da je Đinđić u to vreme rekao da su zahtevi JSO opravdani i dodao da je vlada tada cinila korake koji su vodili smirivanju situacije, i da ih je on u tome na konferenciji za novinare, koja je tada održana u Palati Srbije, podržao.

Prema njegovim rečima, Đinđić je u vreme protesta rekao da treba "spustiti loptu", i da se ne širi priča na političke elemente, jer se radi o problemu nefunkcionisanja JSO, kao i da na JSO gleda kao na javno preduzeće, i da ništa bolje stanje nije u EPS-u, Železnici, s tim što oni imaju specifična sredstva za rad.

Lider DSS- je naveo da je po okončanju pobune bio održan rok koncert u Kuli, na kome su učestvovali predstavnici JSO i Vlade.

Koštunica je naglasio da je Đinđića dugo poznavao i da se sa njim u nekim idejama slagao, u nekima ne, da su se obostrano uvažavali, ali da neprijatelji nikada nisu bili.

Portparol DSS-a Petar Petković je rekao da je jedino svedočenje, koje će DSS i Koštunica dati - današnja konferencija za novinare.

Funkcioner DSS-a Slobodan Samardžić je ocenio da se Srbije nalazi u regresiji i propada u svakom pogledu, gubi teritoriju, "srlja u autoritarnost" i da se to pokazuje i time što počinju "da se montiraju sudski procesi".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Nemam veze sa političkom pozadinom ubistva Đinđića

Izvor: Cafe.ba, 12.Mar.2011

Predsjednik opozicione Demokratske stranke Srbije DSS Vojislav Koštunica izjavio je da nema veze sa političkom pozadinom ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, niti ima osnova da bude svjedok u tom procesu.

Nastavak na Cafe.ba...

Koštunica: Ne postoji moja odgovornost za ubistvo Đinđića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2011

BEOGRAD -..Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da ne postoji odgovornost njegova niti stranke koju vodi u političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića, ne navodeći da li će se odazvati pozivu tužilaštva..."Tužilaštvo zna da nema osnova da budem svedok,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Koštunica: Nisam odgovoran za ubistvo Đinđića

Izvor: Glas javnosti, 13.Mar.2011, 07:16

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da ne postoji odgovornost njegova niti stranke koju vodi u političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića, ne navodeći da li će se odazvati pozivu Tužilaštva..."Tužilaštvo zna da nema osnova da budem svedok, problem...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.