Koštunica: Najbolje bilo 2004-2008.

Izvor: B92, 05.Okt.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Najbolje bilo 2004-2008.

Beograd -- Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da je najveći napredak posle demokratskih promena Srbija postigla u periodu od 2004. do 2008.

On je rekao da je u periodu kada je on bio premijer napravljen najveći napredak, iako nisu ispunjeni svi tada zacrtani ciljevi.

"Jedini pravni naslednik i čuvar tekovina slobode i demokratije je narod Srbije i država Srbija", rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, od 2004. do 2008., Srbija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na temeljima slobode i demokratije ostvarila postepen, ali stabilan privredni rast i sigurnost, uspostavljena je pravna država, zaokružene institucije i donet Ustav Srbije, a Srbija je, prema oceni međunarodnih institucija, bila lider u brzini reformi.

"Bilo je napretka i od 2000, ali neke stvari koje su postignute od 2004. do 2008, uključujući i legitimnu odbranu nacionanih i državnh interesa, a to je Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, je nešto što se ne može poreći", ocenio je lider DSS.

On je dodao da je istina da nisu svi ciljevi zacrtani 5. oktobra ostvareni, ali da dva jesu - da se u Srbiji uspostavi demokratski poredak i da se u njoj živi slobodno.

Koštunica je rekao i da su sloboda i demokratija, osvojene pre decenije, temelj na kome je tek moguć ekonomski napredak zemlje, bolji život građana i legitimna odbrana državnih i nacionalnih interesa.

Koštunica je položio venac na spomenik aktivistkinji DSS Jasmini Jovanović, koja je nastradala 5. oktobra 2000.

Jasmina Jovanović je 5. oktobra, u demonstracijama na ulicama Beograda, pala pod bager i od zadobijenih povreda preminula.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------- Pratite specijal "Peti oktobar - 10 godina posle"---------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.