Kad mi usvajamo sve je ustavno

Izvor: Istinomer.rs, 19.Mar.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad mi usvajamo sve je ustavno

"To (kodeks ponašanja ministara) je protivustavno." Stranke opozicije, a među njima i šef poslaničke grupe DSS-a, kritikovali su odluku premijera Cvetkovića da uvede odredbe koje ministrima propisuju obavezu da u javnosti zastupaju stavove Vlade, makar bili i protiv nje.
"Postoje dvostruki standardi za poslanike i članove vlade, poslanik ima slobodan mandat, a ministar obavezu da umesto onoga što misli kaže ono za šta je glasala Vlada."
RTS, 11. 3. 2011. godine


Pre pet godina, međutim, Vlada Vojislava Koštunice, odnosno, stranke kojoj pripada i Aligrudić, donela je Poslovnik o radu koji propisuje identičnu obavezu članovima Vlade.
Izvor: Poslovnik Vlade Srbije, 11. 7. 2006. godine

Budući da je stranka Miloša Aligrudića usvojila Pravilnik o radu Vlade koji sadrži odredbu koju Aligrudić danas smatra neustavnom, Istinomer njegovu izjavu ocenjuje kao nedoslednu.

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.