DS: Opasne laži Koštunice

Izvor: B92, 03.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Opasne laži Koštunice

Beograd -- Demokratska stranka odbacila kao "čistu laž" tvrdnje lidera DSS Vojislava Koštunice da u SSP-u postoji klauzula kojom se od Srbije traži da se odrekne dela teritorije.

"DS upozorava predsednika DSS-a Vojislava Koštunicu da prestane da uznemirava javnost neistinama, klevetama, lažima i korišćenjem rečnika koji nije u skladu sa položajem na kome se trenutno nalazi", saopštila je ta stranka.

DS podseća da je funkcioner DSS "Dejan Mihajlov izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u izbornoj kampanji dozvoljeno lagati" i ocenjuje da je "očigledno da Vojislav Koštunica prihvata ovakvo shvatanje demokratije".

"Posle toliko neistina pitamo Koštunicu da li više ikome može da pogleda u oči", navedeno je u saopštenju DS.

DS upozorava "premijera Koštunicu da jezik mržnje, kleveta i obeležavanja političkih protivnika kao izdajnika i Juda može da dovede do tragičnih posledica".

"Zar ubistvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine nije svima dovoljna opomena?", pita DS.

Šutanovac: Dezavuisanje javnosti

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da je lažna tvrdnja Vojislava Koštunice dezavuisanje javnosti.

"Zaista ne razumem zbog čega i na koji način premijer u ovom trenutku dezavuiše javnost i govori neistine. Da li je moguće da su im od jedne politike koju je narodnjačka koalicija imala do pre godinu danas ostale samo lažne optužne i neistine", kazao je Šutanovac novinarima u Beogradu.

On je podsetio i da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju potpisan u onoj formi u kojoj je i parafiran u vreme punog mandata vlade.

Komentarišući plakate koji su se pojavili u Beogradu sa likom Borisa Tadića i Božidara Đelića i natpisom "državni neprijatelji" Šutanovac je rekao da takva poruka predstavlja javni poziv na linč i da oni koji su to uradili treba da odgovaraju.

"Ubeđen sam da postoji politička podrška tim plakatima koji su lepljeni i da postoji finansijer koji moze da se pronađe preko policije", kazao je Šutanovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.