Blic: Koštunica će biti saslušan

Izvor: B92, 11.Mar.2011, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Koštunica će biti saslušan

Beograd -- U svojstvu svedoka u krivičnom postupku u vezi sa političkom pozadinom ubistva premijera Đinđića biće saslušan i lider DSS Vojislav Koštunica, piše "Blic".

List navodi da će postupak zbog pobune JSO obuhvatiti Borislava Mikelića, bivšeg predsednika Vlade Srpske Krajne, kao i Milorada Bracanovića i Milorada Ulemeka.

U vezi sa ovom istragom, među ostalim svedocima, biće saslušan i bivši premijer Vojislav Koštunica. Poziv će, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stići i tadašnjim čelnicima DB Goranu Petroviću i Zoranu Mijatoviću, piše "Blic".

Protiv bivšeg predsednika Vlade Srpske Krajne Borislava Mikelića, Milorada Ulemeka Legije i Milorada Bracanovića (viših rukovodilaca DB i pripadnika komande JSO), biće pokrenut krivični postupak zbog umešanosti u pobunu Jedinica za specijalne operacije i političku pozadinu ubistva premijera Zorana Đinđića, piše dnevnik "Blic".

"Prema do sada prikupljenim dokazima cilj pobune bilo je izazivanje političke krize posle koje bi bila formirana nova, takozvana 'patriotska’ vlada. Mikelić je organizovao formiranje takve vlade u koju je želeo da uđe i Dušan Spasojević, pokojni vođa zemunskog klana", kaže izvor "Blica” upoznat sa predkrivičnim postupkom koji je u toku.

"Otkriveno je da je Spasojević bio ljut što mediji pišu o njegovim poslovima sa drogom, jer mu je to urgrožavalo političku karijeru. Za Bracanovića, koji je u to vreme bio načelnik Sedmog odeljenja DB zaduženog za prisluškivanje i praćenje, bilo je rezervisano mesto šefa tajne službe”, navodi on.

Taj izvor, kako prenosi "Blic", tvrdi da je i Ulemek hteo da se vrati na visoku funkciju u MUP.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica će biti saslušan u vezi sa ubistvom Đinđića

Izvor: SrbijaNet.rs, 11.Mar.2011

Osam godina nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, biće pokrenut krivični postupak protiv Borislava Mikelića, bivšeg predsednika Vlade Srpske Krajne, Milorada Ulemeka Legije, Milorada Bracanovića, viših rukovodilaca DB i pripadnika komande JSO, saznaje ’Blic’. Oni se sumnjiče da su...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Saslušanje Koštunice zbog Đinđićevog ubistva?

Izvor: NaDlanu.com, 11.Mar.2011

BEOGRAD, 11. mart 2011. (FoNet) - U krivičnom postupku u vezi sa političkom pozadinom ubistva Zorana Đinđića u svojstvu svedoka će biti saslušan i Vojislav Koštunica, piše danas Blic. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

LDP:Koštunica ne sme biti iznad zakona

Izvor: RTV Pink, 11.Mar.2011

. . . Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio jeda predsednik. Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ne sme biti iznad zakona i da "odgovor države mora biti hitan, odlučan i. beskompromisan". .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.