Živković, Korać: Monstruozna i odvratna izjava Šešelja

Izvor: Press, 13.Nov.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković, Korać: Monstruozna i odvratna izjava Šešelja

Lider radikala Vojislav Šešelj mora biti saslušan u vezi sa ubistvom premijera Zorana Ðinđića, saglasili su se večeras lider Nove stranke Zoran Živković i Žarko Korać, koji je predsedavao Komisijom za ispitivanje sistema bezbednosti nakon atentata na Ðinđića.
Živković je za B92, rekao da je izjava Šešelja da je bio radostan kada je čuo za ubistvo Ðinđića, nedostojna ljudskog bića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "monstruozna i odvratna".

"Svako ko se ne zabrine i ne osudi te izjave, on je isto tako bolestan kao i Šešelj", rekao je Živković i dodao da su takvi komentari nedopustivi u 21. veku i nikakva politička borba i stavovi ne mogu da budu opravdanje za njih.

Prema Živkovićevim rečima, sigurno je da lider SRS mora biti saslušan u nadležnom tužilaštvu u vezi sa ubistvom Ðinđića, odnosno tužilaštvo "ne sme da propusti priliku da priča sa Šešeljom i to treba da uradi već sutra".

On je rekao i da je Šešelj i pre odlaska u Haški tribunal, i u njemu, ali i po povratku u Beograd, "predstavlja najbolesniji deo srpske političke scene".

Korać je istakao da ga nije iznenadila Šešeljeva izjava, podsećajući da je na suđenju utvrđeno da je lider SRS imao i direktne i posredne kontakte sa Dušanom Spasojevićem.

"Tužilaštvo, ako bi krenulo, a treba da krene, da ispita punu istinu o ubistvu, svakako i Šešelj ima svoje mesto u toj istrazi", smatra Korać.

Korać veruje da će tužilaštvo "kad tad ispitati Šešelja".
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Monstruozna Šešeljeva izjava o Đinđiću

Izvor: Mondo, 13.Nov.2014

Demokratska stranka, Zoran Živković i Žarko Korać ocenili da je monstruozna izjava haškog optuženika i predsednika Srpske radiklane stranke Vojislava Šeselja da je ponosan što se radovao zbog smrti premijera Zorana Đinđića...Foto: Tanjug, Srđan Ilić..Lider radikala Vojislav Šešelj mora...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.