Izvor: B92, 29.Sep.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen bivši Šešeljev telohranitelj

Bratunac -- Goran Petrović, vlasnik autobuske stanice u Bratuncu i bivši član obezbeđenja Vojislava Šešelja, ubijen je u hicima iz heklera, pišu Nezavisne novine.

Tridesettrogodišnji Petrović ubijen je u subotu uveče pred porodičnom kućom u Bratuncu. Prema policijskim podacima, Petrović je ubijen oko 23 časa u Rakovačkom putu bb, u trenutku kad je parkirao automobil ispred garaže. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Maskirani ubica prišao je "Golfu", razbio staklo na vozačevoj strani i ispucao nekoliko hitaca u Petrovićevu glavu.

Petrovićeva devojka, koja je bila s njim u automobilu, ispričala je da je ubica bio maskiran i da je na glavi imao kapuljaču.

"Devojka je nepovređena, a ubica je pobegao sa mjesta zločina i za njim policija intenzivno traga", kazala je Mira Medić, bijeljinski tužilac.

Iako je Petrovićeva devojka jedini svedok, policija je, kako saznaje list, obavila razgovore sa nekoliko osoba koje bi mogle imati informacije o zločinu koji je uznemirio Bratunac. O mogućem motivu, međutim, još nema saznanja.

Petrović, koji je u procesu privatizacije kupio lokalnu autobusku stanicu, odranije je poznat policiji, a prošle godine je u Srebrenici zapaljen njegov automobil.

U februaru 2002. godine uhapšen je u Beogradu zbog krijumčarenja 27 kilograma eksploziva. Zajedno s njim, tada su uhapšeni i njegov brat Dragan Petrović (36), zatim Marko Krajišnik (30) i Milan Skopljak (31) iz Zvornika, te Sreten Nešković (30) iz Bratunca.

Nakon hapšenja, Goran Petrović i njegovi saučesnici osuđeni su na zatvorske kazne od dve do četiri godine.

Oni su, međutim, iskoristili puštanje iz pritvora do pravosnažnosti presude i pobegli iz Srbije.

Kako saznaje list, Petrović je svojevremeno bio privođen i u okviru istrage o pronalasku 35 kilograma eksploziva na dva odvojena lokaliteta na području Memorijalnog centra u Potočarima kod Srebrenice u junu 2005. godine.

Policija ga je, međutim, pustila jer nije bilo dokaza da je umešan u ovaj slučaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.