Todorović: Šešelj na slobodi, ali tek 2013.

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 03:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović: Šešelj na slobodi, ali tek 2013.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Dragan Todorović očekuje oslobađajuću presudu za lidera SRS Vojislava Šešelja, ali ne pre 2013. godine.

"Siguran sam da će se oslobađajuća predsuda, ako je bude, dogoditi tek 2013. godine, jer postoji jasan plan da se Šešelj zadrži u Hagu dok se ne završe parlamentarni i predsednički izbori i tu nema dileme", kazao je Todorović.

On je ocenio da će Šešelj, koji je devet godina u pritvoru Haškog tribunala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biti oslobođen ako se Haški tribunal bude vodio pravnim argumentima ali i dodao da se plaši da se "ne dovrši započeto i Šešelj ne ubije u Hagu".

Tužioci Haškog tribunala započeli su završnu reč na suđenju lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, optuženom za za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. Šešelj, koji se brani sam, svoju završnu reč izložiće iduće nedelje, od 12. do 15. marta.

Suđenje Šešelju počelo je u novembru 2007. godine a on se u sudskom pritvoru u Sheveningenu, nalazi od 24. februara 2003, kada se dobrovoljno predao odmah pošto je Tribunal obelodanio optužnicu protiv njega.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.