Simovićevo pismo o atentatu

Izvor: B92, 01.Jul.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simovićevo pismo o atentatu

Beograd -- Informacija o navodnom planu za atentat na lidera naprednjaka Tomislava Nikolića potekla je iz pisma nedavno uhapšenog Miloša Simovića, piše "Politika".

Simović je pismom upozorio republičku tužitelju Zagorku Dolovac da Luka Bojović sa svojom "ekipom", po naredbi Vojislava Šešelja, planira atentat na Nikolića.

"Prema onome što je napisao, plan o atentatu i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je aktuelan. Simović tvrdi da je znao za zaveru o ubistvu Nikolića, ali da nije trebalo da bude direktni počinilac atentata", tvrdi izvor llista.

Kako se navodi, taj izvor tvrdi i da se od tog plana, prema navodima Simovića, nije odustalo ni posle njegovog hapšenja.

"Pismo sadrži petnaestak rečenica, ali Simović za sada ne otkriva detalje o tome na koji način i kome je Šešelj iz pritvora u Hagu preneo takvu poruku, niti detalje kako je planirano da atentat bude izveden, kao ni sumu novca koja je eventualno ponudjena atentatorima", rekao je izvor "Politike".

Atentat na Nikolića planiran je pre pucnjave nedaleko od Zagreba, kada je Miloš Simović ranio Sretka Kalinića, posle čega su obojica uhapšeni, Kalinić u Zagrebu, a Simović na granici Srbije i Hrvatske.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović rekao je da u prošlu nedelju niko nije posetio Simovića u KPZ "Zabela". On je kazao da Simovića, od trenutka kada je doveden u zatvor, nije posetio niko iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Nikolić: Hoće da mi ubije zbog propasti SRS

Informacije da je naručen atentat na mene dobio sam sa najvišeg mesta u državi i ubedjen sam da ne smem to olako da prihvatim, izjavio je lider SNS-a Tomislav Nikolić.

"Problem je za porodicu. Znam da se osećaju nelagodno i teško mi je zbog toga. Oba moja sina imaju decu, i nije svejedno kada imate posla sa monstrumom, na koga će on da se obruši", rekao je Nikolić za „Blic".

Nikolić je rekao da ne sumnja u to da je naredba stigla iz Haga od lidera Srpske radikalne strane (SRS) Vojislava Šešelja i naveo da "ne zna šta se dogadja sa čovekom koga nije video u normalnom stanju godinama".

Na pitanje zašto misli da je Šešelj naručio atentat, Nikolić, nekadašnji zamenik predsednika SRS-a, rekao je da misli da je u toku njegov pokušaj da odgovornost za sunovrat stranke skine sa sebe.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LIDER NAPREDNJAKA OPET TEMA U SKUPŠTINI

Izvor: Kurir, 01.Jul.2010

BEOGRAD - Tomislav Nikolić ponovo je bio glavna tema Odbora za odbranu i bezbednost...Posle predstavljanja izveštaja ministra policije Ivice Dačića o radu MUP tokom 2009, što je potrajalo skoro dva sata, radikali su ponovo potegli pitanja o atentatu na lidera SNS u režiji Vojislava Šešelja. Dragan...

Nastavak na Kurir...

Plan o atentatu na Nikolića i dalje aktuelan

Izvor: NaDlanu.com, 01.Jul.2010

BEOGRAD, 1. jula 2010. (Beta) - Beogradska Politika u današnjem broju piše da je informacija o navodnom planu za atentat na lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića potekla iz pisma nedavno uhapšenog pripadnika "zemunskog klana" Miloša Simovića. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.