Šešelj u utorak u sudnici

Izvor: TvojPortal.com, 06.Feb.2012, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj u utorak u sudnici

HAG, 6. februara 2012. (Beta) - Optuženi Vojislav Šešelj trebalo bi da se u utorak pojavi u sudnici Haškog tribunala na raspravi o stanju u postupku, prvi put pošto mu je sredinom januara ugradjen aparat za regulisanje srčanog ritma.


Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. Završne reči optužbe i odbrane zakazane su za 5. mart.
Pretresno veće predsedavajućeg Žan-Kloda >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Antonetija (Jean-Claude Antonetti) u utorak će sa stranama razmotriti administrativna pitanja, ali i Šešeljevo zdravstveno stanje. Rasprava je zakazana za pola tri po podne.
Veće je ranije naložilo da Šešelja pregleda kardiolog iz Rusije, ali je Šešelj to, prema saopštenju suda, odbio. On je sudskom sekretaru preneo da ne želi da ga pregleda nijedan lekar koga odredi sudsko veće.
Šešelju je 6. januara pozlilo u pritvoru Tribunala u Sheveningenu, a posle ukazane hitne pomoći bio je prebačen u bolnicu u Lajdenu, gde mu je 12. januara, kako je medijima u Srbiji prenela njegova supruga Jadranka, ugradjen aparat za regulisanje srčanog ritma (pejs-mejker).
Nakon što je vraćen u sudski pritvor, Šešelj je u dva navrata nakratko bio u bolnici radi kontrole, odnosno "iz predostrožnosti", po rečima predstavnice suda Nerme Jelačić.
Šešelja su pretprošle nedelje u sudskom pritvoru pregledali specijalisti iz Srbije po njegovom izboru, predvodjeni Milovanom Bojićem. Oni su, po povratku u Beograd, izjavili da je Šešeljevo zdravlje ozbiljno ugroženo.

hagVojislav Šešelj
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Hag

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.