Šešelj pobedio i tumor

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2013, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj pobedio i tumor

Predsednik Srpske radikalne stranke i haški optuženik sa najdužim pritvoreničkim stažom u ovom sudu Vojislav Šešelj operisan je u jednoj bolnici kod Haga i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, saznaju "Vesti".

- Iznenadna i komplikovana hirurška intervencija na digestivnom traktu usledila je jer se Vojislav poslednjih meseci često >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << žalio na tupe bolove donjeg stomaka. Doktori su posle prvih pregleda posumnjali da je u pitanju tumor, ali mu nisu ništa rekli, sve dok nisu stigli rezultati prvih analiza - otkriva za "Vesti", najstariji sin lidera radikala Nikola Šešelj.

Komplikovana operacija, u kojoj je Šešelju odstranjeno čak 30 santimetara digestivnog trakta (debelog creva) trajala je nekoliko sati, a usledila je tek pošto su doktori Šešelju saopštili da je to najsigurniji način da se izbegnu sve nedoumice, ali i moguće komplikacije.

- Čuo sam se sa ocem već nekoliko puta i oseća se dobro, mada je iscrpljen - kaže Nikola Šešelj.

Pročitajte još: Jadranka: Ne daju mi da vidim Voju

- Javio mi se sa Intenzivne nege i bio je dobro raspoložen, a meni rekao da kažem svima da se ne sekiramo i da su mu hirurzi rekli da je operacija protekla u najboljem redu, bez ikakvih problema što je veoma važno kada je reč o ovakvim intervencijama. Ni on još ne zna koliko će ostati u bolnici, ali su mu doktori rekli da će tek za nekoliko nedelja, kada se kompletiraju sve potrebne analize, saznati da li je u pitanju bio beningni ili maligni tumor - objasnio je Nikola Šešelj i podseća da je ovo treća operacija kojoj je njegov otac morao da se podvrgne u Hagu.

On je rekao da je hirurška intervencija bila za sve potpuno iznenađenje.

- Kada su se pojavili prvi tekstovi da ima rak, stravično smo se preplašili jer nam o tome nije rekao ni reč. Očigledno su režimski mediji želeli da sve dodatno uznemire. Pri tom, Jadranka je prošle godine i sama prošla kroz sličnu agoniju, kada su joj doktori u Beogradu otkrili i operisali tumor na bubregu - rekao je sagovornik "Vesti".

Podsetimo, lider radikala je i početkom januara prošle godine završio na operacionom stolu pošto mu je pozlilo u ćeliji, pa je urgentno prebačen u bolnicu gde mu je ugrađan pejsmejker.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.