Saznajemo: Toma traži da se vidi sa Simovićem!

Izvor: Press, 28.Jul.2010, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saznajemo: Toma traži da se vidi sa Simovićem!

Lider SNS Tomislav Nikolić traži da mu se omogući da se u zatvoru sretne sa „zemuncem" Milošem Simovićem i razgovara o atentatu koji je navodno naručio Šešelj
Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić u izjavi za Press najavljuje da će od Specijalnog suda zatražiti dozvolu da razgovara sa nedavno uhapšenim „zemuncem" Milošem Simovićem! Nikolić objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da će od Simovića zatražiti sve informacije o atentatu koji je navodno iz Haga naručio lider SRS-a Vojislav Šešelj.
Lider naprednjaka najavljuje da će zatražiti i prijem kod specijalnog tužioca u nadi da će od njega dobiti neku dodatnu informaciju o „Šešeljevom atentatu".
- Vidim da u istrazi tog atentata nikakvih pomaka nema. Zbog toga sam vrlo blizu odluke da otkažem policijsko obezbeđenje koje mi je dodeljeno posle Vidovdanskog mitinga. Sve mi se više čini da mi je to obezbeđenje nametnuto kako bi vlast znala gde se ja krećem i šta doručkujem... - kaže Nikolić.

- Nijednu informaciju nisam dobio još od onda kada su mi Boris Tadić i Ivica Dačić saopštili da je Šešelj preko „zemunaca" hteo da angažuje Luku Bojovića da me ubije. Dačić me je prekjuče ceo dan gledao u Skupštini, mogao je da priđe i kaže mi šta se dešava, ali nije. Dalje moram sam... - kaže Nikolić za Press.
Dačić: Istraga traje!
Lider SNS-a kaže da će od specijalnog tužioca zatražiti zapisnik koji je napravljen pri razgovoru sa Simovićem i napominje da je, ako treba, spreman da sa njim „oči u oči" razgovara u zatvoru u Zabeli.
- Možda taj Simović meni kaže nešto što neće da kaže državnim organima. Imam pravo da znam, moj život je u pitanju... - dodaje Nikolić.
Na drugoj strani, ministar policije Ivica Dačić kaže za Press da je i istraga u toku i da su operativci MUP-a nedavno posetili Simovića, koji se nalazi u sedmom paviljonu zatvora u Zabeli u Požarevcu.
- Mogu samo da kažem da su predstavnici MUP-a sa tužiocem za organizovani kriminal bili kod Simovića u zatvoru, ali pošto oni vode istragu, mi ne možemo da govorimo o detaljima tog razgovora - izjavio je Dačić za Press.
Ni u BIA nismo uspeli da saznamo da li ima novih momenata u istrazi.
- Kao što smo već ranije rekli, BIA je dobila informaciju od jednog državnog organa da se priprema atentat na Tomislava Nikolića. Mi smo planirali da obavimo razgovor sa Simovićem, ali su, prema informacijama koje imamo, to već učinili pripadnici MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal - kazao je Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA.
Međutim, prema saznanjima Pressa, istraga nije odmakla jer je Vojislava Šešelja i Luku Bojovića nemoguće saslušati, a Miloš Simović neće ništa da kaže dok se njemu i njegovom bratu Aleksandru ne obezbedi povlašćeni status.
- Simović je odbio da iznese nove detalje o atentatu na lidera SNS-a Tomislava Nikolića. Sve je ostalo na onome što je uputio kao informaciju tužilaštvu da je planiran atentat. On je rekao da hoće da sarađuje i da ima još mnogo toga da kaže, ali prethodno traži da mu se garantuje povlašćeniji status, kao što je smanjenje zatvorske kazne ili da dobije status svedoka saradnika. I za sebe i za brata! Kakve god informacije da ima, beneficije za dvojicu pravosnažno osuđenih ubica ne može dobiti... - tvrdi sagovornik Pressa blizak istrazi.

Istraga pada u vodu
Dobrivoje Radovanović, saradnik Instituta za kriminološka istraživanja, tvrdi da istraga ne može da bude uspešna ukoliko svi akteri ne budu saslušani.
- Ukoliko svi ljudi, uključujući i Šešelja, ali i Luku Bojovića, ne budu ispitani, ta istraga pada u vodu. A kako čujem, lider radikala ne želi da sarađuje! Tako da uopšte i ne očekujem da istina o tome da li je Šešelj naručio ubistvo Nikolića bude utvrđena. Bar dok je ovakva politička struktura na vlasti. Ali, sigurno je da ćemo jednog dana, u nekoj novoj podeli vlasti, i to saznati... - kaže Radovanović.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Toma traži da se vidi sa Simovićem!

Izvor: S media, 28.Jul.2010

Lider SNS Tomislav Nikolić traži da mu se omogući da se u zatvoru sretne sa „zemuncem" Milošem Simovićem i razgovara o atentatu koji je navodno naručio Šešelj..Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić u izjavi za Preš najavljuje da će od Specijalnog suda zatražiti dozvolu da razgovara sa nedavno...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.