SRS: Šešeljevo stanje ozbiljno

Izvor: RTS, 05.Feb.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Šešeljevo stanje ozbiljno

Šešeljevo zdravstveno stanje je veoma ozbiljno i pogoršava se, kaže Boris Aleksić i ističe da radikali neće mirno sedeti dok im ubijaju šefa stranke.

Radikali neće mirno sedeti u svojim kućama i u parlamentu i gledati kako im ubijaju šefa stranke Vojislava Šešelja, izjavio je član predsedničkog kolegijuma SRS-a Boris Aleksić.

Šešeljevo zdravstveno stanje je veoma ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pogoršava se svakim danom provedenim u pritvoru Haškog tribunala, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare SRS-a.

Prema njegovim rečima, izveštaj srpskih lekara o Šešeljevom zdravstvenom stanju, koje predvodi Milovan Bojić, biće objavljen naredne sedmice.

Aleksić je optužio vlasti u Srbiji da pružaju "nesebičnu pomoć" Hagu britanskim i američkim obaveštajnim službama u eliminaciji Šešelja.

"Režim u Srbiji želi smrt Šešelja", tvrdi Aleksić, koji smatra da srpske vlasti nisu ispunile obećanje da će lekarima koji su otišli da pregledaju Šešelja biti dostupni svi potrebni aparati.

Aleksić je rekao da je Šešelj odbio preglede ruskog lekara, jer je, kako je naveo, reč o doktoru koga je predložio sekretarijat Haškog tribunala, a koji nije ispunio nalog o medicinskoj ekspertizi Šešeljevog zdravstvenog stanja.

Aleksić je dodao da će Haški tribunal Šešelju morati da isplati odštetu za povredu procesnih prava.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.