SRS: Šešelja ubijaju u Hagu!

Izvor: juGmedia, 21.Okt.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Šešelja ubijaju u Hagu!

LESKOVAC – Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja, koji se nalazi u haškom zatvoru već 12 godina, veoma je ugoroženo i to od strane tog istog haškog kazamata, rekao je danas Tomislav Ljubenović član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke (SRS).

Pošto mu je u zatvorskoj bolnici konstatovana metastaza tumora na jetri on je u više navrata tražio da mu bude dostavljen izveštaj o dijagnozi koji je, u fotokopiji, dobio tako što je mesto o dijagnozi prekriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << belim papirom.

Pokazujući novinarima taj izveštaj Ljubenović je rekao da je to novi pokušaj ubistva Vojislava Šešelja i podsetio da je prilikom prve hirurške intevencije na srcu Šešelj iz svoje ćelije iznet kroz prozor i da su zatvorski stražari u međuvremenu sa vrata ćelije skinuli pločicu sa njegovim imenom, kako je kazao – ubeđeni da se on u nju više neće vratiti.

Predsetnički kolegijum SRS zahteva momentalno oslobađanje Vojislava Šešelja jer su, kako je rekao, odavno protekli svi razumni rokovi za donošenje presude s obzirom na to da je poslednji svedok saslušan još 2009. godine a završne reči iznete su pre skoro tri godine, istakao je Tomislav Ljubenović.

On je rekao da će se SRS obratiti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ambasadorima prijateljskih zemalja i međunarodnim organizacijama za zaštitu ljudskih prava. Ljubenović je danas na pres konferenciji kazao da se zajedno sa svojim stranačkim kolegama u nedelju telefonom čuo sa Vojislavom Šešeljom koji je, kako je rekao, delovao raspoloženo i nije pokazivao da je zabrinut zbog svog najnovijeg zdravstvenog stanja.

(Kraj)bdi
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.