SRS: Naredna tri meseca odlučujuća za Šešelja

Izvor: RTS, 01.Feb.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Naredna tri meseca odlučujuća za Šešelja

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić ocenio da će naredna tri meseca biti odlučujuća na suđenju lideru radikala. Najavio je mogućnost da počne "odstranjivanje" svih onih koji pomažu Šešelju u Srbiji.

Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, smatra da će naredna tri meseca biti odlučujuća na suđenju lideru radikala.

Krasić je rekao da će se u tom periodu pokazati da li je Tužilaštvo u Hagu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spremno da prihvati da je optužnica protiv Šešelja pala.

Ocenio je da je suđenje predsedniku SRS postalo stereotipno, jer se "kao na serijskoj traci u sudnici smenjuju svedoci koji ne mogu ništa da dokažu protiv Šešelja".

Govoreći o nepravičnosti suđenja, Krasić je naveo da se događa da su izjave svedoka u sudnici kontradiktorne onima koje su svedoci dali istražiteljima.

Podsetivši da je podnet zahtev da se Šešelju nametne branilac i da je donet nalog o podizanju optužnice protiv njega zbog navodnog nepoštovanja suda, Krasić je rekao da u Hagu nastoje da kupe vreme da bi Šešelj što duže ostao u pritvoru i da je to cilj i "bočnih udara" u Srbiji.

Najavio je mogućnost da u naredne dve-tri nedelje počne "odstranjivanje" svih onih koji pomažu Šešelju u Srbiji.

Krasić je zabrinut zbog mogućeg razvoja događaja u naredna tri meseca, navodeći da će taj period biti najteži i da će se u njemu pokazati da li su sudije spremne da izbegnu zloupotrebe Tužilaštva u postupku.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodinii BiH, od 1991-1993. godine.

On je u pritvorskoj jedinici Tribunala od februara 2003. godine, a suđenje mu je počelo novembra 2007. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.