ŠEŠELJEV SIN DOBIO BATINE OD POLICIJE

Izvor: Kurir, 28.Okt.2010, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJEV SIN DOBIO BATINE OD POLICIJE

BEOGRAD - Policajci prebili Šešelja! Sina vođe radikala Vojislava Šešelja Nikolu Šešelja (26) pre dve večeri pretukli su policajci u Sremskoj Mitrovici! Kako Kurir saznaje, Šešelj je s prijateljima zakupio kafanu „Bela vita“ u Sremskoj Mitrovici da bi igrali turnir u pokeru

BEOGRAD - Policajci prebili Šešelja!

Sina vođe radikala >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vojislava Šešelja Nikolu Šešelja (26) pre dve večeri pretukli su policajci u Sremskoj Mitrovici! Kako Kurir saznaje, Šešelj je s prijateljima zakupio kafanu „Bela vita“ u Sremskoj Mitrovici da bi igrali turnir u pokeru.

- Oko 2.30 časova u kafanu su banuli policajci. A onda je usledilo dvosatno maltretiranje - tvrdi jedan od očevidaca događaja:

- Odjednom se začuo prasak lomljenja vrata i četiri policajaca upala su u kafanu! Počeli su da nas pretresaju, tražili su pare, vikali! Prekontrolisali su nas detaljno, celu kafanu su okrenuli naopačke! Pošto nisu našli pare, odlučili su da pretresu i parkirane automobile.

- Pitali smo ih šta traže i da li uopšte imaju nalog za to. Odgovorili su da imaju pravo da rade šta god hoće! Kad nisu našli ono što su tražili, počeli su da biju pendrecima - prepričava naš sagovornik!

Nikola Šešelj, koga smo juče zatekli u policijskoj stanici u Mitrovici, još je u šoku nakon što ga je policija pretukla.

- Restoran „Bela vita“ zakupilo je nas trideset da bismo igrali turnir u teksaškom pokeru. Jesmo se takmičili, ali nismo igrali u novac, već drugarski. Upali su pripiti policajci i, iako je bilo mnogo ljudi, samo su druga i mene izbacili ispred restorana i počeli da nas tuku pendrecima. Bacili su nas na zemlju i počeli da nas šutiraju uz psovke i vređanja! Tek posle batina uzeli su mi lična dokumenta. Mislim da u tom trenutku nisu ni znali ko mi je otac - iskren je Šešelj, koji ne razmišlja o tužbi jer sve prepušta policiji.

Tužilac Nebojša Popović nije želeo da komentariše incident jer se detalji još ispituju.

Suspenzija za policajce?

MUP je saopštio da su policajci neovlašćeno pretresli, a onda izudarali po glavi i telu Nikolu Šešelja iz Zemuna i Đorđa Miščevića (23) iz Sremske Mitrovice. Udarci su bili toliko jaki da su im konstatovane teške telesne povrede.

Protiv šestorice policajaca iz Uprave u Sremskoj Mitrovici najverovatnije će biti podnete krivične prijave. Slobodan Vuković (27), Srđan Kozbašić (27), Željko Drobnjak (25), Marko Mačkić (20) i Vladimir Pavković (30) samoinicijativno i protivno službenom nalogu provalili su zaključana vrata kafane u kojoj je dvadesetak lica učestvovalo u organizovanom pokeru. Događaj nisu nikom prijavili niti ga evidentirali. Zbog propusta u radu, disciplinski postupak biće pokrenut i protiv policajca Živka Šijačkog (44).

Radikali: Nikola je dobar momak

* Nemanja Šarović:


- SRS ovaj incident neće zloupotrebiti. Sačekaćemo da policija i tužilaštvo utvrde sve činjenice. Istraga će pokazati da li ima političke pozadine ili je reč o pukoj slučajnosti.

* Milorad Mirčić:

- Nikolu znam otkako je bio dete, nikad nije imao problema s policijom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.