Izvor: B92, 07.Maj.2009, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o Šešeljevom zdravlju

Hag -- Na statusnoj konferenciji u Haškom sudu Vojislav Šešelj raspravljao se sa sudijama o svom zdravstvenom stanju i poručio da mu je ugrožen život.

Sudija Žan Klod Antoneti rekao je da je dobio izveštaj lekara, koji su prošlog meseca pregledali Šešelja, i da se u njemu navodi da on nema ozbiljnijih zdravstvenih problema, osim visokog krvnog pritiska i problema sa težinom i da ga lekari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savetuju da počne da vežba.

Šešelj je, međutim, rekao da ga lekari nisu dobro pregledali, da mu je krvna slika loša i da ima problema sa jetrom.

"Tužilac je deblji od mene i, kada bi stali jedan pored drugog, tužilac bi imao veći stomak, a i sudije su debele", rekao je Šešelj.

Povodom tvrdnji Šešeljevog pravnog zastupnika Zorana Krasića da je lideru radikala u Haškom tribunalu ugrožen život, Antoneti mu je rekao da je uvek bio zainteresovan za njegovo zdravstveno stanje i da su Krasićeve tvrdnje zasnovane na vrlo malo dokaza.

"Najlakše vam je da završite ovaj predmet tako što ćete mene da otrujete", odgovorio je lider radikala.

Sudija Antoneti je rekao Šešelju da će uskoro biti obavešten o tome kada će suđenje biti nastavljeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.