Radikali obeležili stranačku slavu

Izvor: B92, Tanjug, 11.Feb.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali obeležili stranačku slavu

Beograd -- Stranačku slavu Sveta tri jerarha Srpska radikalna stranka sedmu godinu za redom obeležila je bez predsednika partije u zgradi Magistrata u Zemunu.

Zamenik predsednika SRS-a Dragan Todorović se nada da će se do sledeće slave Vojislav Šešelj vratiti iz Haga, a da će se stranci vratiti i birači, te će postati najjača stranka u Srbiji.

Radikali se nadaju da će sledeće godine umesto da bude samo na slici i bedževima, Vojislav Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lomiti slavski kolač, jer je, ponavljaju proces u Hagu montiran i politički motivisan da se stranka oslabi i rasturi.

"Jeste da SRS prolazi kroz najteža iskušenja, ali sam siguran da smo uspeli da se odbranimo i da sačuvamo stranku i da ojačamo i da se vratimo na ono mesto koje nam pripada, a to je najjača stranka u Srbiji", kaže funkcioner SRS-a Dragan Todorović.

Naprednjaci, koje su u oktobru 2008. godine osnovali nekadašnji radikalski prvaci, prema istraživanjima javnog mnenja su druga po jačini politička partija u Srbiji.

Todorović uprkos tome veruje da je popularnost Srpske napredne stranke prolazna i da ta stranka ne može da ukloni radikale sa političke scene.

"Nikada to niko nije uspeo. Ni mnogo jači ni ozbiljniji, a sigurno neće učiniti oni čiji izvori finansiranja još nisu zvanično otkriveni, ali onog momenta kada budu otkriveni, građani će shvatiti u čijim su rukama i ko bi suštinski vladao Srbijom. To je nešto što polako ali svakodnevno izlazi na površinu", navodi Todorović.

Za bogatom slavskom trpezom, što je tradicija ove partije, sedeli su i ove godine, pored stanačkih prvaka i poslanika, i istoričar Veselin Đuretić, profesori Kosta Čavoški i Mirko Zurovac, pesnik Gojko Đogo, kao i Ljiljana Bulatović, pisac knjige o Ratku Mladiću i svedok odbrane Slobodana Miloševića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.