Poziv dijaspori da glasa

Izvor: B92, 30.Jan.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv dijaspori da glasa

(FoNet)

Beograd -- Ministarka za dijasporu Milica Čubrilo pozvala je danas Srbe iz dijaspore da glasaju u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Ovo je prilika da dijaspora još jednom učestvuje u odluci kojim putem će Srbija ići u naredne četiri godine - da li nazad u devedesete pod vodstvom (predsednika Srpske radikalne stranke) Vojislava Šešelja ili ka evropskim integracijama", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekla je Milica Čubrilo agenciji Beta.

Ministarka Čubrilo je kazala da će se zbog vremenske razlike u SAD i Kanadi glasati 2. februara, a u Evropi 3. februara, na ukupno 65 biračkih mesta.

Ona je rekla da je od 37.000 Srba u dijaspori, upisanih u biračke spiskove pri konzulatima, pravo glasa u prvom krugu predsedničkih izbora iskoristilo 40 odsto.

"Pozivam dijasporu da pokaže da želi da koristi svoje biračko pravo, da ima građansku odgovornost i na taj način ćemo moći zajedno da radimo na tome da na sledsećim izborima glasa putem pošte i ojača učešće dijaspore u političkom životu Srbije", dodala je ona.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.