Izvor: Politika, 27.Apr.2012, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi lekarski tim pregleda Šešelja

Po nalogu tribunala formiran lekarski odbor među kojima je i doktor iz Srbije

Po nalogu veća kojem predsedava sudija Žan-Klod Antoneti, formiran je tročlani lekarski tim koji u najkraćem roku treba da obavesti sud o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja, lidera radikala. U tom timu je, pored dvojice stranih, i jedan lekar iz Srbije, saznaje „Politika” iz izvora bliskih Vladi Srbije.

„Ukoliko ovaj lekarski tim utvrdi da u pritvoru u Sheveningenu nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uslova za dalji medicinski tretman i da je Šešeljevo zdravstveno stanje loše, onda bi sud ponovo mogao da razmatra mogućnost da ga pusti na slobodu. U tom slučaju, tribunal bi trebalo da se obrati Srbiji sa pitanjem da li ostaje kod ponuđenih garancija za odbranu Šešelja sa slobode”, kažu naši izvori.

Haški tribunal zatražio je početkom aprila da se formira odbor od tri lekara koji bi podneo izveštaj o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i sposobnosti da boravi u pritvorskoj jedinici. Sudsko veće je u martu naložilo lekarsku ekspertizu Šešeljevog zdravstvenog stanja, kada je pozvalo optuženog da sarađuje tako što će lekarskom odboru dozvoliti da ga pregleda i omogućiti mu uvid u svoj zdravstveni dosije, ali je Šešelj odbio saradnju.

Sudsko veće, kako je tada ocenjeno, krajnje je zabrinuto zbog zdravstvenog stanja optuženog. Veće od sekretarijata takođe traži da lekarskom odboru dostavi izveštaj četiri srpska lekara o Šešeljevom zdravstvenom stanju od 10. februara ove godine, kao i sva dokumenta koja su tročlanom lekarskom odboru neophodna za sačinjavanje svog izveštaja.

D. Čarnić

objavljeno: 28.04.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.