Neko je ovde kreten

Izvor: Glas javnosti, 07.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neko je ovde kreten

Predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti: Za sve one koji prate postupak, ja ću pročitati sledeću stvar i svi će to shvatiti. U pretpretresnom podnesku Tužilaštva u pogledu Zvornika Tužilaštvo kaže: - U martu 1992. godine srpske snage u Bosni su stvorile sopstvene snage u Zvorniku i proglasile taj grad srpskom opštinom. Spremali su se da pokrenu napad uz podršku JNA. Tog istog meseca, dakle istog meseca, marta, Vojislav Šešelj je održao govor u Malom Zvorniku, u mestu koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nalazi sa druge strane Drine, preko puta Zvornika. I tom prilikom je izjavio, citiram ono što je navodno izjavio: „Braćo četnici, a obraćam se pre svega vama koji ste sa druge strane Drine, vama najhrabrijima među svima, spremamo se da očistimo Bosnu od tih nevernika i da im pokažemo stazu koja će ih povesti ka istoku, gde je njihovo pravo mesto“. A ovo što se navodi kao citat reči gospodina Šešelja stoji kao fusnota 291, gde piše, ispod nešto niže VS-2000, dakle ono što je tu navedeno je zapravo citat nečega što je svedok čuo u martu, a sada govorimo o nečemu što se dešavalo u avgustu, dakle tu očito imamo probleme. Izvolite, gospodine Markuzen.

Tužilac Markuzen: Ako dozvolite, ja bih još nešto rekao u vezi sa ovim. Uz dužno poštovanje, mislim da optuženi pokušava da navede svedoka na pogrešan trag i ja ovde imam ovaj članak iz „Velike Srbije“ u celosti. Radi se o izdanju „Velike Srbije“ koje nosi datum 15. avgust 1990. godine, zato sam ja i malo pre pitao optuženog da li se slaže s tim da je ovaj miting isti miting o kojem je svedok već svedočio. Međutim, ovaj član nema nikakve veze sa mitingom o kojem je govorio svedok i radi se, zapravo, o pokušajima da se svedoku pokažu fotografije i da se svedok zbuni. Evo vidite, optuženi se malo smeje, potpuno je svestan toga što radi.

Antoneti: U redu, dakle Tužilaštvo govori o govoru koji ste održali u martu.

V. Šešelj: Gospodine predsedavajući, otkud zna Tužilaštvo o čemu ono govori. Pa valjda sam vam dokazao da su svi svedoci optužbe do sad bili lažni, nemate nijednog ko nije bio lažni svedok, koga je Tužilaštvo ovde dovelo i koji je pokušao da potvrdi teze optužbe. Nema nijedan. Ovo je miting od početka avgusta...

Sudija Latanci: Gospodine Šešelj...

V. Šešelj: Ma samo vi mene...

Sudija Latanci: Gospodine Šešelj, to nema nikakve veze s onim pitanjem koje smo vam postavili. A pitanje glasi, treba da se utvrdi na šta se ovo odnosi, a kad to utvrdimo, posle ćemo da vidimo, ali ne možete, ne možete sada da počnete da držite govore i komentare o svedocima i o bilo čemu što smo do sada čuli, vi nas ismevate time.

Antoneti: Gospodine Šešelj, ovaj dokument ovde nosi datum 15. avgust 1990. Moguće je da se radi o nekom članku koji u sebi sadrži delove ranije objavljenih članaka, to je sasvim moguće. Moguće je da onaj članak što ste nam vi pokazali, članak iz avgusta 1992. Dakle pokušajte to da razjasnite.

V. Šešelj: Gospodine predsedavajući, kako vam sad nije očigledno da svedok miting iz avgusta 1990. godine u svom svedočenju predstavlja kao miting iz marta 1992.

LUD STO DESET ODSTO

V. Šešelj: Pa ne morate vi da znate, vi ste ovde da svedočite o činjenicama. Zašto me interesuje? Ko zna zašto, možda sam noćas poludeo. Kažu mi neki ljudi sutra da poludim, ne bi se poznalo ništa na meni.

Svedok VS-2000: Sto posto.

V. Šešelj: Vi se slažete s njima?

Svedok VS-2000: Sto deset posto.

V. Šešelj: Znao sam da ćete se složiti. Hajmo sada u malo vedrijoj atmosferi da ovo nastavimo. Ja mislim da je u vašoj sredini možda veći deo od polovine muslimana srpskog porekla, neki se sećaju iz priča svojih predaka da su nekada bili deo srpskog naroda, neki se toga ne sećaju, neki čak misle da su Turci, to sve skupa nije u ovom momentu okolnost o kojoj treba da raspravljamo. Vrlo je teško definisati šta su vaši sugrađani po nacionalnosti. Oni su Srbi koji su izgubili svoju svest i kontinuitet u pamćenju i njih je bilo vrlo lako, a naročito njihovu, kako oni kažu - fukaru navesti da 1941. godine kada im je ponuđena srpska imovina bezobzirce i surogatno gurnu u bratoubilački rat, odnosno u pokolj nedužnih svojih komšija i prijatelja dojučerašnjih.

Prema tome, vaša dužnost ovde pored svega je da govorite istinu...

Gledao sam juce Voja napravi cirkus od njih.Nemogu da se snadju a onaj svedog izigrava nekakvog intelektualca. Valjda i on je kobajagi neki pravnik.Voja im pokazuje "Veliku Srbiju" iz avgusta *90 oni gledaju zbunjeno u njega i nista im nije jasno.Kada im je objasnio o cemu se radi oni kao popisani,prosto da se covek sazali nad njima.

Bravo Seselju

pametniji si od svih njih zajedno,nadam se da ces uskoro biti u Srbiji

Seselj je svet izmislio za njih.Bravo majstore!

Нешто смрди у држави Данској... Потпуна медијска блокада на западу, потпуна медијска саботажа у Србији- снимци се пуштају касно ноћу, када их скоро нико не гледа, осим ноћних портира- бивших муповаца који ионако цео живот функционишу на истој фреквенцији, и Чединих панкера са "Инглишким именима", који свакако не разумеју ћирилицу.

Очигледно је да Хашким творцима- "победницима" Ваздушног НАТО Блиц Крига над беспомоћном Србијом, и починиоцима веома добро документованих Ратних Злочина против Српског народа, не одговара Јавност тог КвазиСудског Процеса.

Цео "процес" је замишљен да далеко од очију јавности: "докаже" колективну кривицу Српског народа, заташка властите злочине и у овом случају- да неутралише неугодну Српску Политичку Опозицију.

....Осим једне мале ситнице: десио им се Шешељ!

Шешељ је у досадашњем процесу успео не само да раскринка све лажне сведоке, и већину фалсификованих докумената Хашког Тужилаштва- већ и да преокрене већину сведока оптужбе у сведоке одбране. Да не спомињемо "коску" коју је убацио између Судија и "МонтиПајтоновског" тужилаштва, тако да сада већи део суђења глођу једни друге.

Дакле у овој ситуацији када се Хашка оптужница суочена са Интелектуалном Супериорношћу господина Шешеља- руши као кула од карата, истина почиње полако да излази на видело...

Очигледно је да Цензори Инквизицијске Европске Уније нису рачунали на један ситан детаљ- Интернет.

У доказе Бриљантности Шешељевег ума, и Инфериорности Јевропејског Трибјунала се сви можемо уверити увидом у Видео Документацију ЈуТјуба: http://www.youtube.com/groups_videos?name=seselj&page=1

Надам се да ће његов скорашњи повратак на Српску политичку сцену помоћи да се мобилише Национални Фронт и поново изгради Српска Национална Свест- која је по скорашњим статистичким испитивањима најнижа у Срба, од свих народа на Балкану.

Шешељ који нам се враћа из Хага, није исти Шешељ који је отишао у Хаг пре (већ) много година. У Хагу, он није "увенуо", већ је Морално, Политички и Интелектуално сазрео, и оформио снажнију и богатију Српску Националну Идеологију.

Уосталом, живи били па видели.....

ˇBilo bi vreme da vise ovog budalu skinete sa dnevnog reda i da ode vec jednom na "SMETLISTE ISTORIJE" jer je on sa Milosevicem najtamnija strana istorije Srbije. A narod Srbije ce platiti cenu njegovog "proseravanja" u Hagu.Jer je seselj preko onog konja Todorovica dobio milion evra oko glasanja budzeta,tako da su njegova deca obezbedjenja za narednih 100 godina. A slepci od naroda nikada nece ukpirati ko je u Srbiji KAUBOJAC A KO KONJ.

E moj anonimni Srbine sa Govornom Manom;

Mi u Srbiji ne kazemo Smetliste, vec Djubriste....

Mi u Srbiji ne kazemo Kaubojac, vec Cetnik na Muratu....

Mi u Srbiji ne Opcimo, vec Jebemo takve ko sto si ti....,

Na kraju sto se tice "onog konja Todorovica", to je jedino o cemu mozemo da se slozimo, ali i za njega uskoro stize "kaubojac" iz Haga, pa ce ga ukroti....

....Nece moce vise sere za skupstinskom govornicom, ko sto ti seres po ovim nasim Srpskim sajtovima- mora da te privlaci "maternji jezik"

Mars odatle bre, dupeuvlakacki izrode!

Danke Deutschland!- u prevodu: "Boze sacuvaj nas Kuge i Rvata"!

OnajStoTePravio

Bravo Vojislave Seselju to sto radis maestralno radis gledam te i uzivam u bravouroznoj odbrani i razbijanju svih namestaljki koje pokusavaju da ti nitkogovici da ti napakuju. Javljace se ovde ovi nesrecnici i bludnici i pokusati da te ismeju omalovaze ali ti nemogu nista zato sto su da ne vredjam djubre obican smrad. Niz polje idu babo sejmeni pevace se uskoro ziv i zdrav nam ti bio. Do tad puno srdacnih pozdrava od mene i moje porodice a ujedno tvojoj porodici zelim dug i zdrav zivot i neka vas bog cuva.

Pratim suđenje gospodinu Šešelju, koliko je to moguće putem video rakordera i moram reći, da sam ponosan na način kako uspešno i znalački obara sve svedoke tužilaštva. Poštovao neko Šešelja ili ne , to nije bitno, ali mu treba izraziti veliko poštovanje za poznavanje procesnog prava i načina kako on to spretno i znalački upotrebljava u ovom procesu za koji sa pravom mogu reći, da je štetan za tužilaštvo. Izgleda da je verbalni delikt ponovo afirmisan u "demokratskom svetu", što je van svake pameti. Ubeđen sam da se bi 80% advokata bilo gde u svetu moglo mnogo šta naučiti od doktora Šešelja i da je njegov zahtev, da se brani sam , bio potpuno ispravan. Čak ga i sudije hvale za njegovu inteligenciju i sposobnost što je iznenađujuće ali opravdano. Pitanje se onda postavlja, ko će odgovarati za godine provedene u pritvoru u Hagu.Koliko ja znam niko. I to je ta nepravda.

Ako mu do sada nisu uspeli bilo šta dokazati, šta tek može tužilaštvo postići zadnjih 7 sati, kad je svu tešku municiju već potrošilo. U Srbiji bi morali biti ponosni na tog čoveka, bilo kako mišljenje o njemu imali.

Ово је било најбоље што сам до сада видео на "суђењу" Шешељу. Судије никада нису деловале глупље, а Шешељ никада бољи. Пропустио сам неке од седница, и заиста би ми било жао да је на тим пропуштеним седницама било догађаја сличних овом. Маестрална Шешељева одбрана и потпуни крах како тужилаштва тако и "судија". Антоанети им је као дао до среде да докажу да је митинг био у марту (да је црно бело). Да цитирам Шојића "Гуд лак". Уместо да прекине седницу и наложи да се "суђење" настави по доношењу доказа да се митинг одржао у марту, Антоанети дозвољава да се суђеље настави као да се ништа није догодило. Ово је још једна од похвала лудости хашког "Трибунала".

Ovi u Hagu su trebali dooooobro da se zamisle kad im je Zoran Djindjic rekao "Vodite ga i ne vracajte ga nazad u Srbiju". Sheshelja niko, ama niko ne moze da kontrolise... Kad se vrne iz Haga, bice ciscenja na sve strane. Tomi i Vucicu bi preporucio da pocnu da uzimaju vitamine, da dizu tegove i treniraju borilacke vestine. Sheshelj u Hagu dobro krka i svaki dana trenira od prvog dana... Kad se vrne, ima bukvalno da obirse patos sa SNS ;o)

Veli jedan moj prijatelj ovde u Kanadi. "Ono sto su komunisti zamrsili nema te glave koja moze razmrsiti."

Da ti Muslimani u Bosni ili oni u Crnoj Gori ili oni u Sandzaku, a njih je do 1876 gdine bilo i po Pomoravlju, Sumadiji, Gruzi, Macvi, mogu biti samo ili poturceni Srbi, ili Turci, to nije tesko dokazati. Kod nekolicine Turskih autora iz doba Otomanske imperije, a to stoji i kod Vuka Stefanovica Kardzica, pise ovako: "U carstu Otomanskom svaki je Turcin onaj koji je Vere Muhamedanske. Mnogi Srbi, kod Vuka, a kod turskih autora, se kaze, Karavlasi, Bugari, Grci i Arbanasi, dobrovoljno primaju veru muhamedansku, da bi sebi stvorili bolji polozaj. Vuk ide dalje pa kaze, a onda kada onaj koji kada predje u veru Muhamedansku, njemu se sve prasta, pa taman i da je najgore pocinio." Zatim. Da medju tim Muslimanima sa podrucja srpskih zemalja koje su izdrazale ropstvo pod Turcima, ima najvise Srba, to je sasvim i normalno. Ali sta nije vise normalno, je to da kada su u pitanju Arapi Hriscani i Arapi Muslimani, oni su svi Arapi, iako ih vera deli, oni ne poricu ni jedni ni drugi svoje Arapsko poreklo. Pa zato sada ni ja ne znam, ko je tu lud. Svedok, tuzilastvo, ili pak sudsko vece, pa da ne sgleda da su im ovu igru podmetnuli, mnogo, samo veci kreteni od njih, komunisti. U ostalom neka oni koji se interesuje za ovu temou prodju kroz britansku publicistiku do 1945, neka uzmu izdanja Vebsterova i Enciklopedije Britanike, cak i ona kada su u pitanju Muslimani do 1956. pa ce se uveriti da u Hagu ima i zaista vise ludaka, nego u jednoj pshijatrijskoj ustanovi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.