Krasić:Postupak Šešelju se simulira

Izvor: B92, 11.Sep.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić:Postupak Šešelju se simulira

Beograd -- Šef Pravnog tima za odbranu predsednika SRS Zoran Krasić kaže da je predmet Vojislava Šešelja praktično završen, ali da sud simulira da bi opravdao pritvor.

Kako Krasić tvrdi, na taj način bi se stvorile pretpostavke da proces što duže traje.

Haški tribunal ne dozvoljava Šešelju da iznese svoju odbranu i jedino se njegova odbrana ne finansira sredstvima UN, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krasić na konferenciji za novinare.

"Šešelj, kome se u Hagu sudi zbog njegove ideologije, gotovo devet godina se nalazi u pritvoru, a da još nije doneta ni prvostepena presuda", podsetio je Krasić.

On je istakao da se u oktobru očekuje statusna konferencija i odluka pretresnog veća Haškog tribunala o tome kako će dalje izgledati postupak odbrane.

Krasić je rekao da se očekuje odluka o tome da li će Šeselj biti u mogućnosti da svoju završnu reč izloži na način kako je zamislio.

U oktobru se očekuje i izveštaj prijatelja suda o tome da li ima elemenata za pokretanje postupka protiv bivše glavne tužiteljke Haškog suda Karle del Ponte i njenih saradnjika zbog pritiska na svedoke, dodao je Krasić.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja ratovanja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRS: Simulacija pravnog postupka

Izvor: RTS, 11.Sep.2011

Predmet Vojislava Šešelja praktično je završen, ali se postupak lideru radikala simulira kako bi se opravdao pritvor i stvorile pretpostavke da pritvor što duže traje, rekao šef Šešeljevog pravnog tima Zoran Krasić...Šef pravnog tima za odbranu predsednika SRS Zoran Krasić izjavio je da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.