Žestok odgovor Putinu: Zelenski nije sramota

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 13:19

Žestok odgovor Putinu: "Zelenski nije sramota"

Glavni ukrajinski rabin Moše Azman odgovorio je Vladimiru Putinu koji je ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog nazvao "sramotom za jevrejski narod".

"Mogu lično da kažem da sam ponosan na predsednika Zelenskog jer nije pobegao i učinio je sve što je mogao da pomogne ukrajinskom narodu. I nisam jedini. Mislim da je ceo svet ponosan na njega", rekao je Azman. .

On je dodao da u Ukrajini nema neonacista i da u Ukrajini postoje pristojni ljudi koji brane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju otadžbinu. U odbranu Zelenskog objavom na Fejsbuku stao je i poznati ukrajinski oligarh Viktor Pinčuk.

"Ruski diktator je danas nazvao predsednika naše zemlje "sramotom za jevrejski narod“.

Prema rečima Pinčuka, svi sa kojima je razgovarao rekli su da su ponosni na predsednika, a Jevreji iz različitih zemalja su mu izražavali iskreno divljenje.

"Ne radi se o njegovoj etničkoj pripadnosti – radi se o činjenici da je Zelenski danas oličenje borbe za slobodu. A sloboda je jedna od glavnih vrednosti jevrejskog naroda“, rekao je on.

Pinčuk je istakao da izbor Jevreja za predsednika jasno pokazuje „osnovnu razliku između slobodne, demokratske Ukrajine i antisemitske Ruske imperije“.

"Jevreji Ukrajine su deo ukrajinskog naroda. Oni se hrabro bore na frontovima, žrtvuju svoje živote i doprinose pobedi Ukrajine, šta god rekli „jevrejski prijatelji“ našeg neprijatelja. Nije ih imenovao, već njihova imena. verovatno se može naći na svim međunarodnim sankcionim listama, rekao je Pinčuk.

Predsednik zemlje agresora Ruske Federacije rekao je da je predsednik Vladimir Zelenski „sramota za jevrejski narod“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.