Zeman: Islamska država veća opasnost nego Rusija

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman: Islamska država veća opasnost nego Rusija

Ruski predsednik Vladimir Putin može da bude ključni saveznik u borbi protiv islamskih ekstremista, ocenio je češki predsednik Miloš Zeman, dodajući da Islamska država predstavlja veću opasnost nego Rusija.

Zeman je u intervjuu za "Vol strit džunal", rekao da Rusija može da bude strateški partner u borbi protiv međunarodnog terorizma i izjasnio se protiv sankcija koje je Zapad uveo Rusiji, zbog njene >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uloge u ukrajinskoj krizi.

Te sankcije su, prema Zemanovom mišljenju, kontraproduktivne, jer su samo povećale rejting ruskog predsednika, prenose češki elektronski mediji.

Zeman je dodao i da bi, ukoliko se situacija na istoku Ukrajine pogorša, trebalo pojačati sankcije, ali i da bi ih trebalo smanjiti, ako se situacija popravi.

Češki predsednik takođe smatra da, za razliku od Krima, Rusija neće pripojiti istočnu Ukrajinu, jer bi za Putina to bilo "političko samoubistvo".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.