Zamka? A Prigožin je upavo sleteo

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 10:22

Zamka? A Prigožin je upavo sleteo

Vladimir Putin možda postavlja "zamku" za Vagnerove borce predstavljajući Belorusiju kao sigurno utočište, smatra američki ISW.

Ruski predsednik rekao je članovima te grupe da imaju tri opcije nakon prekinute pobune: Prva je da nastave da služe u Rusiji, druga da se povukuiI žive civilni život ili da slede svog vođu Jevgenija Prigožina u Belorusiju.

Ali, Institut za proučavanje rata smatra da će Kremlj verovatno smatrati izdajicama osoblje koje pobegne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u susednu zemlju, zbog čega smatra da je priča o Belorusiji možda zamka za Vagnerovce.

Putin je dao obećanje da Vagnerovci mogu u Belorusiju, a juče je rekao da će obećanje ispuniti.

Ipak, navodi dalje ISW, dugoročna vrednost tog obećanja, uprkos Putinovom govoru, veoma je diskutabilna. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko predao je Moskvi 33 zarobljena borca Vagnera i sada "nema razloga zašto to ne bi i ponovio", kažu iz ISW.

S druge strane, osnivač i vođa ruske grupe plaćenika Jevgenij Prigožin, navodno je baš danas sleteo u Belorusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.