Izvor: Politika, 30.Sep.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Putin dolazi u Beograd 16. oktobra

BEOGRAD – Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u Beograd 16. oktobra gde će prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom, saopštio je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ambasadorom ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom rekao da je sa ruskim diplomatom delimično razgovarano o programu posete predsednika Putina koji će u Beogradu razgovarati sa njim i sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Tomislavom Nikolićem, a biće priređen i zajednički ručak sa predstavnicima ruske i srpske delegacije.

„Predsednik Putin će prisustvovati i vojnoj paradi onakvoj kakvu nismo imali više od 40 godina jer mislim da datum i povodom to zaslužuju”, rekao je premijer.

Dodao je da je borba protiv fašizma je nešto nad čime se građani Srbije ponose.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o budućnosti odnosa dve zemlje.

„Razgovaraćemo o tome da mi danas imamo prijateljske odnose sa Ruskom federacijom, želimo i smatramo da ti odnosi mogu biti još bolji, još uspešniji i potpuno sam uveren da mnogo toga zajedničkog možemo da napravimo u budućnosti u interesu Srbije i Ruske federacije”, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

„Tokom posete su predviđeni sastanci i pregovori sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Predviđeno je učešće u svečanosti, kao i razmatranje ključnog pitanja rusko-srpskih odnosa”, istakao je Čepurin.

On je podsetio na prijateljstvo dve zemlje koja je utemeljeno na širom konsenzusu naroda, na tradiciji, mentalitetu, veri i dodao da političko razumevanje treba da omogući i privredni razvoj.

Tanjug

objavljeno: 30.09.2014.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ POTVRDIO: Putin stiže u Srbiju 16. oktobra!

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2014

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u Beograd 16. oktobra gde će prisustvovati obeležvanju 70-te godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom, saopštio je danas premijer Aleksandar Vučić.. . Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ambasadorom...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.