Izvor: Radio 021, 17.Jan.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Putin stigao u Beograd, ispred Hrama Svetog Save doček

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u jednodnevnu posetu Srbiji tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička i ekonomska saradnja, a glavne teme, kako se očekuje, biće Kosovo i situacija u regionu.

Na aerodromu "Nikola Tesla", uz jake mere bezbednosti, Putina je oko 13:15 časova dočekao predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Aleksandar Vučić.

Pre zvaničnih razgovora dvojica predsednika položiće vence na Groblju oslobodilaca Beograda.

Svečani doček uz državne počasti Putinu potom će biti priređen ispred Palate Srbija. Slede razgovori, prvo u užem formatu, a zatim plenarni sastanak delegacija Rusije i Srbije i razmena potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog kojim ga je odlikovao 7. januara, a za 15:20 časova predviđeno je obraćanje predsednika Rusije i Srbije medijima.

Putin i Vučić zajedno će posle 18 časova obići Hram Svetog Save gde je najavljen i skup podrške povodom posete ruskog predsednika Srbiji.

Tokom boravka u Beogradu Putin bi trebalo da se sastane i sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, najavljeno je u Banjaluci.

Povodom posete predsednika Rusije u Beogradu su pojačane mere bezbednosti, uz izmene i obustavljanje saobraćaja na trasi kretanja predsedničke kolone.

Putin je poslednji put posetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.

Ispred Hrama Svetog Save doček

Predsednika Rusije Vladimira Putina danas će ispred Hrama Svetog Save dočekati građani kako bi ga pozdravili.

Predstavnici Srpske napredne stranke pozivaju pristalice putem društvenih mreža da dočekaju Putina i "šetaju za pristojnu i normalnu Srbiju koja ume da ceni prijatelje".

Zvanično, skup je jedino najavilo Udruženje Centar za razvoj Beograda koje tvrdi da za to nema zvaničnu podršku Vlade Srbije niti vladajućih partija.



Na društvenim mrežama najavljeno je okupljanje u centru grada, kod palate Albanija, od 14 časova odakle će u 17 časova krenuti u šetnju do Hrama Svetog Save.

Prema objavama na društvenim mrežama na skup će doći građani iz cele Srbije, a poslanik SNS Vladimir Đukanović je na Tviteru napisao da se nada da će u Beograd stići veliki broj autobusa.

"Idiotima koji će danas da fotografišu buseve poručujem da ne moraju da se trude. Ja ću ih fotografisati jer se nadam da će ih biti ogroman broj", napisao je Đukanović.

Na sajtu Grada Beograda navedeno je da je trasa kretanja osoba koje će prisustvovati tom događaju Studentski trg – Vasina – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Slavija – Bulevar oslobođenja.



Potpisan ugovor za železnički saobraćaj

Ugovor za projektovanje i izgradnju železničke infrastrukture Srbije i izgradnju jedinstvenog Dispečerskog Centra za upravljanje saobraćajem vozova, između kompanija Infrastruktura Železnice Srbije i RŽD Internešenel, potpisan je u Vladi Srbije.

Ugovor vredan 230 miliona evra potpisali su generalni direktor RŽD Internešenel Sergej Pavlov i generalni dirketor Infrastrukture Železnice Srbije Miroljub Jevtić u prisustvu ministarke saobraćaja, građevinarstva, infrastrukture Zorane Mihajlović.

"Ovo je samo logičan nastavak zajedničkog, usklađenog rada, kojim se već bavimo, ruske železnice zajedno sa srpskim železnicama. Ovo je logičan nastavak našeg uspešnog rada čiju će procenu dati naši prijatelji, kolege, stanovnici Srbije, kao i prevoznici robe", rekao je Pavlov.

Kako je dodao iskustvo koje poseduju ruske železnice u potpunosti će moći da se primeni i u Srbiji.

Ugovor obuhvata izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za železnicu, okvirne vrednosti od 127,4 miliona evra, radove na izgradnji elektrotehničke infrastrukture na deonici Stara Pazova-Novi Sad u iznosu od 91,9 miliona evra i izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju 210 kilometara barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom, za koju je namenjeno preostalih 10,7 miliona evra.

Autor: Beta, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VIDEO: Putin u Beogradu, građani na Terazijama uz transparent "1 od 300 miliona"

Izvor: Radio 021, 17.Jan.2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin boravi danas u jednodnevnoj poseti Srbiji tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička i ekonomska saradnja, a glavne teme, kako se očekuje, biće Kosovo i situacija u regionu...Na aerodromu "Nikola Tesla", uz jake mere bezbednosti, Putina...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.