Šta je najvažnije posle posete Putina

Izvor: Mondo, 17.Okt.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je najvažnije posle posete Putina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, posle posete predsednika Rusije Vladimira Putina, najvažnije da Srbija iskoristi prilike koje su se otvorile, a velika stvar je, kako je dodao, ako bar deo toga uspemo da realizujemo.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

"Za naš narod juče je bio lep dan - ta parada, ljudi su videli oružje i oruđe svoje vojske, svako se, rekao bih, osećao veoma ponosnim juče, ali za nas je važno - šta ćemo da uradimo u ekonomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sferi. Tu moramo mnogo da uradimo i to zavisi od nas", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Premijer je naveo da je Srbija dobila priliku da određeni broj vozila "Fijata" izveze u Rusiju, o čemu će se dogovoriti na sednici mešovitog komiteta.

Prema njegovim rečima, i lista robe je proširena na nove određene vrste sireva.

"Ukoliko to uspemo da realizujemo, predsednik Putin je rekao da očekuje povećanje našeg izvoza poljoprivrednih proizvoda sa 150 miliona, na 500 miliona dolara, istakao je Vučić poajsnivši nejasnoće koje su se oko toga pojavile juče u medijima'', a prenosi RTS.

Vučić je ocenio da će biti velika stvar kada bismo bar deo toga uspeli da realizujemo, jer bi to onda, kako ističe, značilo da je Putinova poseta bila izuzetno uspešna.

Premijer je Putinovu posetu ocenio kao dobru i važnu i dodao da je na nama sada da se organizujemo kako bismo ostvarili postignute dogovore i tu posetu učinimo uspešnijom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.