Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Doček Putina biće najsvečaniji, zamerke RTS-u zbog izveštavanja

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da će doček predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiji biti najsvečaniji mogući, što je, kako je dodao, Putin zaslužio jer Srbija neguje i ceni prijateljstvo koje je nastalo u vremenima koja su bila veoma teška.

On je gostujući na Radio-televiziji Srbije kazao da Rusija jasan, principijelan stav prema Srbiji kroz strateško partnerstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "pretače u jedno veliko prijateljstvo".

"To je razlog zašto, ne mi iz strukture države, već svi građani Srbije sa radošću dočekuju ovaj dan i uvaženog predsednika Putina", kazao je Selaković.

Dodao je da će paket sporazuma koji će danas biti potpisan "impozantan".

"Moram da istaknem sporazume iz energetske sfere, posebno snabdevanja gasom, ali i železničke infrastrukture. Iz oblasti obrazovanja biće potpisani sporazumi sa Beogradskimg i Novosadskim univerzitetom", rekao je Selaković.

Selaković je kazao da će na svečanoj večeri biti Srbi koji su jačali veze između Srbije i Rusije, a među njima su reditelj Emir Kusturica, glumac Miloš Biković, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, glumica Ivana Žigon, ali i ruski akademik Nikolaj Muhin koji je radio na mozaiku u Hramu svetog Save na Vračaru.

Selaković je na početku intervjua u Jutarnjem dnevniku RTS kazao da je došao u emisiju samo iz poštovanja prema predsednicima Srbije i Rusije Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu.

"Posle vašeg jučerašnjeg izveštavanja o ovoj, ali i o nekim drugim temama, ja na RTS-u danas uopšte ne bih bio", zamerio je Selaković.

Ruski predsednik Vladimir Putin dolazi danas u posetu Beogradu tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička pitanja, pre svega o Kosovu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Selaković zamerio RTS-u na izveštavanju „o dolasku Putina i drugim temama“

Izvor: Danas, 17.Jan.2019

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da će doček predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiji biti najsvečaniji mogući, što je, kako je dodao, Putin zaslužio jer Srbija neguje i ceni prijateljstvo koje je nastalo u vremenima koja su bila veoma teška. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.