Ruska državna televizija uvela emisiju posvećenu Putinu

Izvor: B92, 04.Sep.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska državna televizija uvela emisiju posvećenu Putinu

Ruska državna televizija počela je s emitovanjem nove nedeljne emisije posvećene predsedniku te zemlje Vladimiru Putinu.

Stanica "Rusija 1" emitovala je sinoć prvu epizodu emisije "Moskva. Kremlj. Putin" u kojoj je predstavila aktivnosti ruskog predsednika na rešavanju različitih kriza i njegova nastojanja da održi kontakt s običnim ljudima.

Kremlj je učvrstio kontrolu nad državnom televizijom od dolaska Putina na vlast 2000. godine, ali iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona i do sada opširno izveštavala o njegovim aktivnostima, nova emisija je ipak nešto novo za Rusiju.

U jednočasovnoj emisiji prikazani su i intervjui s Putinovim portparolom Dmitrijem Peskovom i novinarom koji je pratio predsednikove aktivnosti prošle nedelje, kao i segment o odmoru ruskog lidera u planinama.

Putinov rejting naglo je opao u julu pošto je vlada predložila podizanje starosnih granica za odlazak u penziju koje nisu promenjene od 1932. godine.

Upitan o novoj emisiji, Peskov je rekao novinarima da Kremlj nije tražio njeno uvođenje i dodao da je "Moskva. Kremlj. Putin" izbalansiran program.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.