Rusija kritikuje predlog da se ispita Trampov prevodilac

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija kritikuje predlog da se ispita Trampov prevodilac

Ruski političari pridružii su se predsedniku Vladimiru Putinu u osudi predloga iz SAD da se ispita prevodilac američkog predsednika Donalda Trampa na samitu s Putinom o tome šta su dva predsednika govorila u četiri oka.

Ruski ambasador u SAD Anatoli Antonov izrazio je danas nadu da će "usmeni dogovori između Trampa i Putina biti ispunjeni".

 Putin i Tramp su u ponedeljak u Helsinkiju imali prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << razgovor u četiri oka samo sa prevodiocima pre nego što su im se pridružile proširene delegacije.

Ruski zvaničnici zabrinuti su da bura negodovanja u SAD oko Trampovih izjava posle samita s Putinom u ponedeljak u Helsinkiju, mogla da blokira buduću saradnju o Siriji ili kontroli naoružanja, o čemu se razgovaralo na samitu.

Ruski zvaničnici odbacili su Trampove kontradiktorne izjave o onome što je rekao Putinu na samitu.

Oni su se, međutim, naljutili na predloge američkih kongresmena da se ispita Trampov prevodilac.

Konstantin Kosačev, predsedavajući odbora za međunarodne odnose Gornjeg doma ruskog parlamenta, rekao je danas da ta ideja predstavlja opasan presedan koji preti "celoj ideji diplomatije", prenele su ruske novinske agencije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SKANDALOZAN ZAHTEV AMERIČKIH KONGRESMENA: Hoće po svaku cenu da saznaju šta su u četiri oka razgovarali Putin i Tramp, evo kakav pakleni plan su smislili!

Izvor: Kurir, 19.Jul.2018

Ruski političari pridružii su se predsedniku Vladimiru Putinu u osudi predloga SAD da se ispita prevodilac američkog predsednika Donalda Trampa na samitu u Helsinkiju o tome šta su dva predsednika govorila u četiri oka.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.