Rusija i EU potpisale protokol o posmatračkoj misiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i EU potpisale protokol o posmatračkoj misiji

MOSKVA - Rusija i Evropska unija potpisale su protokol o kontrolnoj misiji posmatrača nad tranzitom ruskog gasa kroz Ukrajinu, saopštio je danas premijer Rusije Vladimir Putin.

Putin je nakon susreta sa češkim kolegom Mirekom Topolanekom kazao da su sa ruske strane taj dokument potpisali potpredsednik vlade Igor Sečin i šef Gasproma Aleksej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miler, dok ga je sa češke strane, koja predsedava EU, potpisao ministar industrije i trgovine Martin Rižman.

"Ukrajina će biti informisana o potpisivanju tog dokumenta", kazao je Putin.

Rusija se nada da će češko predsedništvo Evropske unije promovisati izgradnju gasovoda Severni tok i Južni tok, izjavio je ruski premijer Vladimir Putin.

"Sadašnja kriza potvrđuje da je diversifikacija puteva za isporuku (gasa) zaista neophodna", izjavio je Putin sinoć, na konferenciji za štampu posle razgovora sa češkim kolegom i predsedavajućim u EU Mirekom Topolanekom, preneo je Itar-Tas.

On je izrazio nadu da će Češka, kao predsedajući Evropskoj uniji u prvih šest meseci ove godine, promovisati izgradnju dva gasovoda, kao alternativnih ruta za dopremanje ruskog gasa u Evropu.

Jedan krak gasovoda Južni tok trebalo bi da vodi i kroz Srbiju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.