Rusija: Preuzeli smo potpunu kontrolu nad Azovstaljom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 21:33

Rusija: Preuzeli smo potpunu kontrolu nad Azovstaljom

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je večeras da je kombinat Azovstalj u Marijupolju potpuno, i da je ministar odbrane Sergej Šojgu o tome obavestio ruskog predsednika Vladimira Putina.

U saopštenju se navodi da je Šojgu obavestio Putina o "potpunom oslobađanju Marijupolja od ukrajinskih militanata".

Ruske snage preuzele su potpunu kontrolu nad podzemnim objektima fabrike, prenosi RIA Novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov naveo je da je od 16. maja 2.439 pripadnika puka "Azov" i drugih ukrajinskih snaga, koji su bili blokirani na teritoriji fabrike Azovstalj, položilo oružje i predalo se. Dodao je da se poslednja grupa od 531 pripadnika ukrajinskih snaga predala danas.

Ministarstvo dodaje da je komandant „Azova“ iz razloga bezbednosti i da bi bila izbegnuta odmazda lokalnog stanovništva zbog, kako je navedeno, brojnih zločina, izveden sa teritorije fabrike u specijalnom oklopnom vozilu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAJ NAJKRVAVIJE BITKE RATA Šojgu obavestio Putina o završetku "operacije" u Azovstalju

Izvor: Blic, 20.Maj.2022

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je večeras da je kombinat Azovstalj u Marijupolju potpuno, kako je navedeno, oslobođen.

Nastavak na Blic...

Rusija tvrdi da je Marijupolj oslobođen: "Preuzeli smo potpunu kontrolu nad Azovstaljom"

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2022

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je večeras da je kombinat Azovstalj u Marijupolju potpuno oslobođen i da je ministar odbrane Sergej Šojgu o tome obavijestio ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.