Putin zbog Sirije odložio posetu Turskoj

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2012, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin zbog Sirije odložio posetu Turskoj

Ruski predsednik Vladimir Putin odložio je danas posetu Ankari, planiranu za ponedeljak, dan pošto su turski vojni avioni presreli sirijski putnički avion koji je leteo iz Moskve.

Putin traži objašnjenje za presretnuti avion  

"Poseta je odložena, dogovorićemo neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kasniji datum", rekao je agenciji Frans pres portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ne navodeći razloge za odlaganje te posete, niti kada bi do nje moglo da dođe. Peskov je samo dodao da će do nje doći.

 

Neimenovani portparol ambasade Turske u Moskvi rekao je da "ima mnogo verodostojnih informacija u turskoj i ruskoj štampi prema kojima će predsednik Putin posetiti Tursku da bi učestvovao na sastanku Saveta za saradnju 15. oktobra".

 

On je odbio da zvanično potvrdi datum te posete, navodeći da je to u nadležnosti pres službi Putina i turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

 

Rusija je danas zatražila od Ankare objašnjenje pošto su sinoć turski lovci presreli putnički avion na liniji Moskva-Damask u kojem je bilo i 17 ruskih putnika, zbog sumnje da prevozi oružje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija traži objašnjenje od Turske

Izvor: Deutsche Welle, 11.Okt.2012

Sukob između Turske i Sirije se zaoštrava. Da li je sirijski putnički avion kojeg su juče turski borbeni avioni prinudili na sletanje u Ankari prenosio rusko oružje? Navodno da. rukovodstvo u Moskvi reagovalo je ljutito.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.