Putin ustanovio Orden Gagarina za dostignuća u svemiru

Izvor: Vostok.rs, 28.Maj.2023, 13:48

Putin ustanovio Orden Gagarina za dostignuća u svemiru

 
Ruski predsednik Vladimir Putin ustanovio je novu državnu nagradu, Orden Gagarina, prema predsedničkom ukazu objavljenom u subotu.
Prema uredbi, odlikovanje će se dodeljivati za zasluge u istraživanju svemira, na primer, za uspešan let letelice sa posadom. Takođe, biće dodeljena za istaknuta dostignuća u obuci naučnika, inženjera i drugih specijalista svemirske industrije; za dostignuća u razvoju, proizvodnji, testiranju i radu astronautičke opreme bez nezgoda, u razvoju i primeni noviһ tehnologija i sprovođenju istraživanja. Orden Gagarina može biti dodeljen i za zasluge u sprovođenju nacionalne kosmičke politike, uključujući i oblasti odbrane i bezbednosti Rusije. Nagrada će biti dodeljena ruskim državljanima. Ipak, može ga dobiti i stranac „za efikasno učešće u međunarodnoj saradnji sa Rusijom u oblasti istraživanja i istraživanja svemira“. Takođe se može dodeliti organizacijama za izuzetna dostignuća u svemirskoj oblasti.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS
   
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.