Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin uskoro u Beogradu, stigli ruski privrednici (VIDEO)

Avion sa ruskim privrednicima, koji su deo delegacije koju predvodi predsednik Rusije Vladimir Putin, sleteo je na beogradski aerodrom nešto pre 11.30.

Očekuje se da uskoro na aerodrom "Nikola Tesla" sleti i predsednik Rusije Vladimir Putin.

U pratnji predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Beograd su predstavnici više >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od 40 ruskih kompanija, koje traže partnere među srpskim visokotehnološkim kompanijama.

Ruske kompanije su pre nekoliko godina prepoznale Srbiju kao dobru visokotehnološku destinaciju, kaže direktorka Sektora za međunarodne ekonomske odnose Privredne komore Srbije Jelena Jovanović.

Očekuje, kada se saberu svi rezultati srpskog IT izvoza iz prethodne godine, da će on premašiti milijardu evra.

Ceo Beograd je spremam za dolzak Vladimira Putina, pa i prodavci na pijacama:

My friends at Bajloni green market in downtown Belgrade are so excited for todays visit of Vladimir Putin, they turned the whole market into ‘Bulevar Vladimir Putin’ pic.twitter.com/nb7SptgrBU— Mitra Nazar (@Mitrala) 17. јануар 2019.

Tri "Miga 29" koji će pratiti predsednika Rusije Vladimira Putina kada uđe u vazdušni prostor Srbije su velika počast, ali pre svega su u funkciji bezbednosti, izjavio je danas general u penziji Vidosav Kovačević.

Kovačević je istakao da je Srbija jedina zemlja u regionu koja ima sposobno vazduhoplovstvo koje čuva svoje nebo, i to zahvaljujući vojnoj pomoći Rusije.

- Ono što se možda ne zna, naši radari već prate Putinov avion. Mi u 126 brigadi imamo vojne radare koji imaju domete između 100 i 200 kilometara van granica Srbije, oni su ga prepoznali i prate ga po ekranima, a onda ga piloti preuzimaju kada uđe u naš vazduši prostor - rekao je Kovačević.

Takođe, navodi on, treći element sistema protivvazdušne odbrane koji štiti predsednika Putina su raketne jedinice koje su stalno u pripravnosti i to je, kaže Kovačević, sistem koji kod nas dežura 24 sata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion Vladimira Putina upravo sleće na aerodrom u Beogradu (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2019

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao u zvaničnu posetu Srbiji, gde mu je domaćin predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvlio se Aleksandru Vučiću na lepim rečima tokom sastanka u Palati "Srbija"...- Zahvalio bih se svim Srbima na toplom prijemu...

Nastavak na Vesti-online.com...

RUSKI IZVEŠTAČI U BEOGRADU: "Jurili" ključne poruke, ali i psa

Izvor: Večernje novosti, 18.Jan.2019, 07:49

U Beogradu boravilo 100 ruskih izveštača iz vodećih medija kako bi pratili posetu ruskog predsednika. Uz političke i ekonomske aspekte, ruske redakcije se posvetile i priči o šarplanincu koji je poklonjen Putinu SVI vodeći ruski mediji poslali su ekipe u Beograd kako bi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.