Putin potpisao ukaz o sankcijama Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin potpisao ukaz o sankcijama Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o ekonomskim merama koje će biti preduzete kao odgovor na antiruske sankcije Ukrajine, objavljeno je na sajtu Kremlja.
U ukazu se ističe da je ova odluka doneta „u odgovor na neprijateljske i protivrečne međunarodne pravne postupke Ukrajine vezane za uvođenje restriktivnih mera protiv građana i pravnih lica Rusije“, kao i „u cilju zaštite nacionalnih interesa“, prenose RIA Novosti.


Navodi se da su sankcije odgovor na "postupke Ukrajine koje su u suprotnosti sa međunarodnim pravom, povezanim sa uvođenjem restriktivnih mera protiv građana i pravnih lica Ruske Federacije".

Takođe je navedeno je da će Rusija ukinuti posebne ekonomske mere ako Ukrajina ukine sankcije protiv Rusa i ruskih kompanija.


Vladi Rusije je naloženo da „utvrdi spiskove fizičkih i pravnih lica prema kojima će biti primenjene specijalne ekonomske mere“, kao i da „definiše specijalne ekonomske mere koje će biti primenjene na fizička i pravna lica“.


Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se nakon državnog prevrata u Ukrajini, povratka Krima u sastav Rusije i početka ustanka u Donbasu.

U januaru 2015. godine Vrhovna rada donela je odluku u kojoj se Rusija naziva „državom-agresorom“. Kijev je više puta optuživao Moskvu za mešanje u poslove Ukrajine, a naročito za učešće u sukobu na jugoistoku zemlje, vođenju „hibridnog rata“, špijunaže i sajber-napade. Rusija negira ove optužbe i naziva ih neosnovanima. Moskva je više puta saopštila da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.    

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin potpisao ekonomske sankcije protiv Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o specijalnim ekonomskim merama koje će biti preduzete kao odgovor na antiruske sankcije Ukrajine, objavljeno je na zvaničnom sajtu Kremlja...U uredbi se navodi da je ova odluka doneta "kao odgovor na neprijateljske akcije Ukrajine, koje su u suprotnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Putin potpisao uredbu o posebnim mjerama protiv Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2018

Ruski  predsjednik Vladimir Putin potpisao je uredbu o provedbi posebnih ekonomskih mjera prema Ukrajini. U uredbi se kaže da se ona donosi kao "odgovor na neprijateljska djelovanja Ukrajine te ona koja su suprotna međunarodnom pravu, povezana s uvođenjem ograničavajućih mjera za građane i pravne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.