Putin potpisao: Vučiću orden Aleksandra Nevskog

Izvor: RTS, 07.Jan.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin potpisao: Vučiću orden Aleksandra Nevskog

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o nagrađivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dveju država, javila je pres-služba Kremlja.
"Šef ruske države je potpisao ukaz o nagrađivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju.

Pre nekoliko meseci mediji su pisali da će srpski predsednik biti odlikovan jednim od najvećih ruskih priznanja koje retko dobijaju strani državljani.
Vučić je u subotu rekao da bi orden Aleksandra Nevskog za njega bila velika čast.
Reč je o najvišem ordenu ruske države koji poslednjih sto godina nije dobio nijedan Srbin, a pre toga dobilo ga je samo šest  - Nikola Pašić, Aleksandar Karađorđević kao regent, Karađorđe, naveo je Vučić.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin čestitao je Vučiću na ordenu.
"Srdačno čestitam predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokom priznanju. Ukaz o dodeljivanju ordena Aleksandar Nevski potpisao je predsednik Rusije Vladimir Putin danas, 7. januara", napisao je Čepurin na Tviteru.
Čestitku predsedniku uputila je i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović koja je ocenila da je to potvrda ugleda koji Srbija i on lično danas uživaju među velikim silama.
"Čestitam predsedniku Srbije na ovom velikom priznanju, koje poslednjih sto godina nije dobio nijedan Srbin, i verujem da ova vest treba da obraduje svakoga ko želi napredak Srbije i još bolje odnose s njenim tradicionalnim prijateljima, kakav je Rusija", istakla je potpredsednica Vlade Srbije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin potpisao dekret, Vučiću orden Aleksandra Nevskog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas dekret o dodeli Ordena Svetog Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je na zvaničnom sajtu Kremlja..."Aleksandar Vučić nagrađuje se za veliki lični doprinos multilateralnoj saradnji sa Ruskom Federacijom", navodi se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sputnjik: Putin odlikovao Vučića ordenom Aleksandra Nevskog

Izvor: Beta, 07.Jan.2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o odlikovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dveju država, javila je pres služba Kremlja, preneo je Sputnik."Šef ruske države je potpisao ukaz o nagradjivanju predsednika Srbije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.