Putin poručio Evropi: Obnovite Siriju

Izvor: Mondo, 18.Maj.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin poručio Evropi: Obnovite Siriju

Ako žele da se sirijske izbeglice vrate kućama, evropske zemlje treba da pomognu u obnovi Sirije, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sočiju pozvao na depolitizaciju rekonstrukcije Sirije, preneo je Rojters.

Putin smatra da je humanitarna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pomoć Evrope Siriji i pomoć u obnovi zemlje, nakon građanskog rata, ključna u razvoju uslova za povratak izbeglica, dodaje AP.

S druge strane, Merkel je pozvala Putina da iskoristi svoj uticaj kod sirijskog predsednika Bašara al Asada kako bi ga naterao da promeni zakon kojim se Sirijcima oduzima imovina, ukoliko odmah ne dostave dokaze o vlasništvu nad njom.

"TRANZIT RUSKOG GASA PREKO UKRAJINE"

Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je danas da će i posle pokretanja projekta gasovoda Severni tok 2 između Rusije i Nemačke, tranzit ruskog gasa preko Ukrajine biti nastavljen.

Taj tranzit može biti nastavljen, pod uslovom da je profitabilan, rekao je ruski predsednik.

"Nakon pokretanja Severnog toka 2,obustavljanje tranzita gasa preko Ukrajine nije predviđeno", rekao je Putin u Sočiju, na zajedničkoj konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Prema njegovim rečima, isporuka gasa preko Ukrajine će se nastaviti ako se budu pokazala opravdana za ekonomske aktere.

Merkelova je danas apelovala da se u tom smislu Kijevu pruže garancije.

Ona je rekla da je strateški interes Nemačke da ima dobre odnose sa Rusijom ali i čvrsto transatlantsko prijateljstvo.

Evo kako je Putin dočekao Angelu Merkel

Nemačka kancelarka je ranije upozorila da projekat Severni tok 2 nije moguć bez preciziranja uloge Ukrajine, koja ubire znatna sredstva od tranzitnih taksi, u kopnenom tranzitu ruskog gasa prema Evropi.

Severni tok 2 je planirano proširenje postojećeg gasovoda kroz Baltičko more, čime se zaobilaze istočnoevropske zemlje koje učestvuju u tranzitu ruskog gasa ka drugim zemljama Evrope.

Putin je dočekao Merkelovu na ulazu u rezidenciju u Sočiju i poklonio joj buket krem ruža, kao i frezija i drugog cveća pastelnih boja.

Fotografiju je objavio tv kanal Rosija 24.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin poručio Evropi: Ako želite da se izbeglice vrate kućama, pomozite u obnovi Sirije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2018

Ruski predsednik se u četvrtak sastao sa Asadom u Sočiju..Ako žele da se sirijske izbeglice vrate kućama, evropske zemlje treba da pomognu u obnovi Sirije, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin...Pročitajte i: ..On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom kancelarkom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Putin Merkelovu dočekao sa buketom cveća: Nemačka kancelarka imala samo jedan zahtev od ruskog predsednika!

Izvor: BKTV News, 18.Maj.2018

Ako žele da se sirijske izbeglice vrate kućama, evropske zemlje treba da pomognu u obnovi Sirije, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.