Putin odlučio da se ne proteruju američke diplomate

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin odlučio da se ne proteruju američke diplomate

Ruski predsednik Vladimir Putin odlučio je danas Moskva ne proteruje američke diplomate kao odgovor na sankcije Vašingtona.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov predložio je ranije danas proterivanje 35 američkih diplomata.

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << juče je potpisao dekret o uvođenju novih sankcija Rusiji zbog mešanja u američke predsedničke izbore i naložio proterivanje 35 ruskih diplomata iz ruske ambasade u Vašingtonu i konzulata u San Francisku, dajući im rok od 72 časa da sa porodicama napuste SAD.

Lavrov je rekao da Moskva neće ostaviti uvođenje novih sankcija SAD Rusiji zbog navodnog hakovanja sajtova i imejlova američke Demokratske partije bez odgovora, ali je dodao da je Ministarstvo spoljnih poslova predložilo Putinu da 31 zaposlenog u ambasadi SAD u Moskvi i četiri radnika američkog konzulata u Sankt Peterburgu proglasi za "persone non grata".

Putin je, međutim, odlučio da se ne proteruju američke diplomate kao odgovor na sankcije Vašingtona, preneo je Tass.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.