Putin nije namerno napao Ukrajinu

Izvor: B92, 11.Maj.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin nije namerno napao Ukrajinu"

Vašington -- Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer izjavio da ruski predsednik Vladimir Putin najverovatnije nije namerno planirao da izazove krizu oko Ukrajine.

"Potrošio je 600 milijardi dolara na Olimpijske igre. Imali su ceremonije otvaranja i zatvaranja, pokušavajući da prikažu Rusiju kao normalnu naprednu državu. Tako da je nemoguće da je, tri dana kasnije, namerno započeo napad na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinu", rekao je Kisindžer u emisiji na Si-En-Enu "Farid Zakaria GPS".

Kisindžer smatra da je Putin reagovao na dogadjaje za koje je procenio da izmiču kontroli.

"Mislim da je uvek želeo Ukrajinu u podredjenom položaju. I uvek su, svi istaknuti Rusi koje sam upoznao, uključujući i disidente kao što su (Aleksandar) Solženjicin i (Josif) Brodski, smatrali Ukrajinu delom ruskog nasledja", kazao je Kisindžer.

Kisindžer je dodao da je Putin procenio da je u pitanju vanredna situacija, ali da objašnjenje zašto je to učinio ne znači "odobravanje aneksije dela druge države ili prelaženje granice".

"Smatram da bi prvo trebalo razrešiti ukrajinsko pitanje, a onda razmatrati odnose s Rusijom", zaključio je Kisindžer.

Delove Kisindžerovog gostovanja objavljeni su na sajtu CNN, a cela emisija biće emitovana kasnije u toku dana.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kisindžer: Putin verovatno nije planirao da izazove krizu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2014

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer izjavio je da ruski predsednik Vladimir Putin najverovatnije nije namerno planirao da izazove krizu oko Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.