Putin naredio projektovanje nove svemirske stanice

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin naredio projektovanje nove svemirske stanice

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je projektovanje nove ruske svemirske stanice, izjavio je danas zamenik premijera Dmitri Rogozin.

Rogozin je naveo da će ove nedelje predsednika izvestiti o planovima za razvoj kosmonautike.

Ranije je bilo objavljeno da rad postojeće Međunarodne svemirske stanice može da se nastavi do 2024. godine. U 2017. godini, očekuje se da će ruski deo biti dopunjen sa multifunkcionalnim laboratorijskim modulom, čvorom i naučno-energetskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << modulom.

Ruska strana ne isključuje da bi novi moduli mogli biti odvojeni od postojeće stanice, jer će biti formirana nacionalna orbitalna stanica posle 2024. godine.

Ruska federalna svemirska agencija Roskosmos je takođe navela da je Moskva spremna da predloži izgradnju zajedničke orbitalne stanice ostalim članovima BRIKS-a (Brazilu, Indiji, Kini i Južnoj Africi).
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.