Putin na paradi na Krimu - šteta

Izvor: B92, 06.Maj.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin na paradi na Krimu - šteta"

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila da bi bilo šteta da predsednik Rusije Vladimir Putin 9. maja povodom Dana pobede učestvuje na vojnoj paradi na Krimu.

"Smatram da je šteta da taj dan bude iskorišćen u kontekstu tenzija ... 9. maj je neverovatno važan dan vezano za pobedu nad nacionalsocijalizmom ... Ja, lično, bila sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Moskvi pre četiri godine za 9. maj, jer mi je bilo važno da pokažem da smo razumeli istoriju", izjavila je Merkelova nakon susreta sa kiparskim predsednikom Nikosom Anastazijadesom.

Prema ruskim medijima, Putin će posetiti Krim prvi put od pripajanja tog ukrajinskog poluostrva Rusiji kako bi prisustvovao vojnoj paradi povodom 9. maja.

Merkelova je danas istakla značaj diplomatskih napora, dok se Berlin zalaže za održavanje nove međunarodne konferencije u Ženevi, iako nije primenjen sporazum postignut sredinom aprila, takođe u Ženevi, između Ukrajine, Rusije, SAD i Evropske nije.

"Jedan takav sukob nećemo rešiti vojnim sredstvima i zato treba pribeći svim diplomatskim sredstvima", rekla je nemačka kancelarka.

Ona je, međutim, ponovo zapretila dodatnim ekonomskim sankcijama Rusiji. "Sankcije nisu same sebi cilj, već smo mi spremni ako to bude neophodno", dodala je Merkelova.

Merkelova je rekla i da EU neće biti podeljena po tom pitanju iako neke zemlje, uključujući i Nemačku, zavise od ruskog gasa.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Šteta da Putin 9. maja bude na Krimu

Izvor: Blic, 06.Maj.2014

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da bi bilo šteta da ruski predsednik Vladimir Putin 9. maja učestvuje na vojnoj paradi na Krimu povodom Dana pobede nad nacizmom...- Smatram da je šteta da taj dan bude iskorišćen u kontekstu tenzija.. 9. maj je neverovatno važan dan vezano za...

Nastavak na Blic...

ANGELA MERKEL: Živa šteta da Vladimir Putin bude na Krimu za Dan pobede nad fašizmom

Izvor: Kurir, 06.Maj.2014

Ja, lično, bila sam u Moskvi pre četiri godine za 9. maj, jer mi je bilo važno da pokažem da smo razumeli istoriju, kazala nemačka kancelarka..BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da bi bilo šteta da ruski predsednik Vladimir Putin 9. maja učestvuje na vojnoj paradi na Krimu povodom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.