Putin na čelu Besmrtnog puka prošao Crvenim trgom (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na čelu "Besmrtnog puka" prošao Crvenim trgom (FOTO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin predvodio je danas veliki komemorativni marš preko Crvenog trga, u trenutku kada Rusija proslavlja 70. godina od sovjetske pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Držeći u rukama portret svoga oca Vladimira, koji se borio u ratu, Putin se neplanirano pridružio velikoj koloni od oko 250.000 Rusa koji su nosili fotografije svojih rođaka, u kampanji nazvanoj "Besmrtni puk", koju je podržao Kremlj, preneo je AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Mislim da je moj otac, kao milioni običnih vojnika - a on je bio običan vojnik - imao svako pravo da ide ovih trgom", rekao je Putin novinarima na Crvenom trgu.

Predsednik Rusije je kazao da je kampanja počast za pale vojnike i civile, ali, takođe, simbol snage Rusije.

"Besmrtni puk" svedoči da Rusi pamte poginule u Velikom otadžbinskom ratu, istakao je Putin.

"To je znak da ćemo održati visok nivo koji su oni postavili. To govori i o našoj uverenosti u sebe, uverenosti u našu snagu i srećnu budućnost naše dece", dodao je Putin, a preneo Sputnjik.

"Besmrtni puk" je javna kampanja koja se održava 9. maja na Dan pobede u Rusiji i drugim zemljama sveta.

Kolone Rusa koji su ponosno nosili slike svojih rođaka, učesnika Drugog svetskog rata, prošli su ulicom Tverskaja pre dolaska na Crveni trg.

Ranije u toku dana, u Moskvi je održana velika vojna parada povodom Dana pobede, na kojoj je učestvovalo više od 16.000 vojnika i predstavljena najmodernija vojna oprema.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

BSMRTNI PUK Putin sa slikom oca u rukama predvodio marš 250.000 Rusa

Izvor: Blic, 09.Maj.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin predvodio je danas veliki komemorativni marš preko Crvenog trga, u trenutku kada Rusija proslavlja 70. godina od sovjetske pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu...Držeći u rukama portret svoga oca Vladimira, koji se borio u ratu, Putin se neplanirano...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.