Putin jasno poručio: Nema pobednika

Izvor: B92, 01.Avg.2022, 17:56

Putin jasno poručio: "Nema pobednika"

U nuklearnom ratu ne može biti pobednika i takav rat nikada ne treba započeti, istakao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Kao država potpisnica Ugovora o neširenju nuklearnog oružja i jedan od njegovih garanta, Rusija se dosledno pridržava slova i duha Ugovora", naveo je Putin u pismu upućenom učesnicima konferencije o sporazumu u Njujorku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopšteno je iz Kremlja.

"Mi polazimo od činjenice da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da ga nikada ne treba pokrenuti i zalažemo se za jednaku i nedeljivu bezbednost za sve članove svetske zajednice", naglasio je predsednik Rusije, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: U nuklearnom ratu ne može biti pobednika; Bajden za reviziju START-a

Izvor: RTS, 01.Avg.2022

Povodom Konferencije o Ugovoru o neširenju nuklearnog oružja u Njujorku, predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da takav rat nikada ne treba započeti. Američki predsednik SAD Džozef Bajden poručio je da su SAD spremne da razgovaraju sa...

Nastavak na RTS...

Putin: U nuklearnom ratu ne može biti pobednika

Izvor: Danas, 01.Avg.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da u nuklearnom ratu ne bi moglo da bude pobednika i da takav rat nikada ne bi trebalo da bude započet.

Nastavak na Danas...

RT: Nemačka obećava da će pomoći Tajvanu ako ga Kina napadne

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2022, 16:38

Nemačka je upozorila Kinu na eskalaciju tenzija sa Tajvanom i obećala da će pomoći Tajpeju u slučaju sukoba sa Pekingom, saopštila je nemački ministar spoljnih poslova Analena Berbok tokom konferencije UN o neširenju nuklearnog oružja u Njujorku, preneo je "Der Špigel". „Ne prihvatamo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.