Izvor: Blic, 05.Okt.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin imenovao Nariškina za šefa obaveštajaca

Ruski predsednik Vladimir Putin predstavio je danas Sergeja Nariškina kao novog šefa ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR).

Putin je rekao da bezbednost ruskih državljana izvan Rusije mora ostati pod posebnom kontrolom, naročito u zemljama Bliskog istoka, Afrike i Centralne Azije.

Ruski predsednik rekao je u sedištu Službe u Moskvi da SVR mora biti u stanju da deluje proaktivno i da primenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nestandardna i nekonvencionalna rešenja, preneo je TASS.

Pročitajte još

On je dodao da postoji potreba da se pronalaze i analiziraju sve spoljne pretnje i da se definišu ključne strateške tendencije u razvoju situacije na međunarodnoj sceni, kao bi se povećao ekonomski, tehnološki i odbrambeni potencijal Rusije.

Nariškin je prethodno bio predsednik državne Dume.

Obaveštajni stručnjaci smatraju da je Sergej Nariškin prava osoba za čelnu funkciju ruske Spoljne obaveštajne službe, jer se obaveštajnim radom bavio i ranije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin promenio šefa obaveštajne službe: Primenite NESTANDARDNA rešenja

Izvor: Blic, 05.Okt.2016

Spoljna obaveštajna služba (SVR) mora da ima proaktivan pristup imajući u vidu globalne uslove, da koristi nestandardna rešenja i definiše ključne tendencije razvoja međunarodne situacije, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u štabu SVR, na čijem čelu će od sada biti bivši šef...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.