Putin i Erdogan za nastavak vojne saradnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2019, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan za nastavak vojne saradnje

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o zajedničkoj proizvodnji ruskog borbenog aviona.

- Razgovarali smo o saradnji o Su-35 i čak o mogućem zajedničkom radu na novom avionu Su-57 - rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji s Erdoganom u Moskvi.

On je dodao da je u razgovorima iskazan interes Turske ne samo za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kupovinu ruskog oružja nego i za zajedničku proizvodnju.

Kako prenosi Rojters, Erdogan je potvrdio da Turska želi da nastavi vojnu saradnju s Rusijom, uključujući i saradnju u proizvodnji borbenih aviona.

Putin i Erdogan obratili su se novinarima pošto su obišli sajam vazduhoplovstva u Žukovskom kod Moskve, gde su svoje mogućnosti prikazali i novi ruski stelt avioni Su-57.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.