Putin i Erdogan razgovarali o protivvazdušnom sistemu S-400 (VIDEO)

Izvor: Beta, 08.Apr.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan razgovarali o protivvazdušnom sistemu S-400 (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas u Kremlju s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom o isporuci protivvazdušnog sistema S-400 i drugih "obećavajućih projekata" u okviru bilateralne vojne saradnje, saopštilo je rusko predsedništvo.Putin je rekao da je sa Erdoganom razgovarao o jačanju vojne i tehničke saradnje dve zemlje i dodao da je prvi korak u toj saradnji "isporuka sistema protivvazdušne odbrane S-400 u Tursku".Erdogan, koji boravi u Rusiji treći put od početka godine, ponovio je da se prva isporuka S-400 očekuje u julu.Američka administracija je zatražila ranije od Turske da izabere izmedju ruskog S-400 i američkih aviona F-35, koje Turska takodje želi. Amerikanci su potom obustavili tu isporuku posle odluke Ankare koja se opredelila za rusku vojnu opremu.SAD i druge članice NATO-a navode da ruski sistem nije kompatibilan sa savezničkim sistemima i da predstavlja pretnju po bezbednost.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'OBEĆAVAJUĆI PROJEKAT' Putin i Erdogan razgovarali o protivvazdušnom sistemu S-400

Izvor: RTV Pink, 08.Apr.2019

Erdogan, koji boravi u Rusiji treći put od početka godine, ponovio je da se prva isporuka S-400 očekuje u julu.

Nastavak na RTV Pink...

Putin: „Turski tok" bi mogao biti pušten u rad do kraja godine

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2019, 08:58

Ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao pre svega o bilateralnim odnosima. „Pred nama stoji zadatak na jačanju saradnje i vojno-tehničkoj sferi. Pre svega, radi se o završetku realizacije ugovora na isporuke protivvazdušnih raketnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.